Végre megkapják a pénzüket a hozzátartozók: milliárdokat osztanak szét a Hableány-áldozatok családtagjainak

Pénzcentrum2024. február 28. 12:00

5 és 80 milliós kártérítést is kapnak majd a Hableány áldozatainak családtagjai egy friss bírósági ítélet után. 15 napon belül fizetnie kell a szállodahajót üzemeltető cégnek.

Milliárdos nagyságrendű kártérítést ítélt meg a bíróság a Hableány 2019-es katasztrófájában elhunytak családtagjainak - írja a HVG. A szórás meglehetősén nagy, van olyan, aki ötmillió forintot, és olyan is, aki 80 milliót fog kapni a Viking szállodahajtó üzemeltető cégtől.

Az ítélethirdetésen a bíró azt mondta: szerinte abszurd, hogy a Viking Sigyn hajónak kellett volna kitérnie a Hableány elől, mikor utóbbi negyvened akkor utaskapacitással bír. Elmondták azt is, hogy a Hableány hajózásra alkalmatlan állapotban hajózott ki a baleset éjszakáján, ugyanis egy matrózzal többnek kellett volna lennie a hajón.

A Hableány 2019 májusában ütközött össze a szállodahajóval a Margit hídnál, a balesetben összesen 27-en halta meg, jellemzően dél-koreai turisták. Az ütközés után a hajó elsüllyedt, roncsait csak napokal később emelték ki a Dunából.

címlapkép: Branstetter Sándor, MTI/MTVA 

Címkék:
baleset, kártérítés, tragédia, milliárdok, balesetek, hableány, viking, hajókatasztrófa, hableány hajó,