Megszólalt az államtitkár: tényleg átdolgozzák a rezsiemelés részleteit, változhatnak az átlagok?

Pénzcentrum/MTI2022. július 17. 08:56

Minden élethelyzetet, speciális életkörülményt igyekszik megvizsgálni az energia-veszélyhelyzeti operatív törzs az új rezsiszabályok kidolgozásakor - mondta Dömötör Csaba. Mint fogalmazott, a rendelet hamarosan megszületik, ami külön ki fog térni az árképzésre, és számos társadalmi csoportra is.

Az új rezsivédelmi szabályok kidolgozása során minden élethelyzetet, speciális életkörülményt igyekszik megvizsgálni az energia-veszélyhelyzeti operatív törzs - többek között ezt mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Az új részletszabályokon jelenleg is dolgoznak a szakemberek. Ezeket az energia-veszélyhelyzeti operatív törzs véglegesíti majd, a vonatkozó rendelet is hamarosan megszületik - ismertette.

A részletszabályok az árképzésre, a szabályozás módjára is kiterjednek majd. Külön foglalkoznak továbbá azok helyzetével, akik csak áramot fogyasztanak, gázt pedig egyáltalán nem, vagy csak nagyon keveset, továbbá kitérnek a kistelepüléseken élők helyzetére és a nagycsaládosok védelmére is

- emelte ki Dömötör Csaba.

Címkék:
gáz, energia, villany, gázszámla, rezsicsökkentés, villanyszámla, rendelet, rezsiemelés,