Új gazdasági intézkedéseket jelentett be Varga Mihály: jön az ingyenes ingatlanbecslés is

Új gazdasági intézkedéseket jelentett be Varga Mihály: jön az ingyenes ingatlanbecslés is

2020. november 24. 12:44

Hat olyan javaslatról döntött a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs, amely egyszerűbbé, gyorsabbá és olcsóbbá teszi a pénzügyek intézését. Szó volt többek között a banki digitális dokumentum-kezelésről, de egyszerűsödik a földhivatali ügyintézés is, ahogy az ingatlanértékbecsés is széles körben ingyenessé válhat.

Hat olyan javaslatról döntött a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs, amely egyszerűbbé, gyorsabbá és olcsóbbá teszi a pénzügyek intézését - jelentette be Facebook oldalán Varga Mihály. A javaslatok a következők:

  • Ott ahol elektronikus pénztárgép működik lehetőség lesz az elektronikus fizetésre is (50-60 ezer új hely), több tíz milliárd forinttal csökkenti a készpénzhasználat,
  • elektronikus banki ügyintézés kiterjesztése, akár évi 2 millióval is csökkenhet a személyes ügyintézések száma,
  • ugyanez vonatkozik a földhivatalokra is, évente 130 ezer ügyben egyszerűsödhetik az eljárás (ingatlanszerzés, hitelfelvételi ügyek)
  • széles körben válhat ingyenessé az ingatlanok értékbecslése is, az ügyek egy harmadában erre a célra létrehozott adatbázis segítségével végezhetnék el a bankok, az ügyfeleknek ez 30-50 ezer forint közötti megtakarítást érhet el,
  • az ingatlanügyekben a közjegyzői közreműködés is felgyorsul, és egyszerűsödik, évi 60-70 ezer ügyfélnek jelent több tízezres megtakarítást,
  • a banki digitális dokumentum-kezelés bevezetésére pedig a 6,5 millió bankszámlával rendelkező magyar ember nagyobb biztonsága érdekében van szükség.
Ezeket az intézkedéseket rövid időn belül bevezetjük

- zárta bejelentését Varga Mihály.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?