15 °C Budapest
Mindennek vége? Ennyiért lehetsz ausztrál, amerikai vagy új-zélandi állampolgár

Mindennek vége? Ennyiért lehetsz ausztrál, amerikai vagy új-zélandi állampolgár

2018. szeptember 21. 16:05

Ha már sokat gondolkodtál azon, hogy távolra költöznél, de csak angolul beszélsz és fejlett országba mennél, akkor nincs olyan sok lehetőséged. Mutatjuk, mennyibe kerül megvenni egy letelepedési engedélyt, amely az állampolgársághoz vezető út első állomása 5 olyan országban, amik távol vannak és ahol tombol a jólét.

Ha elköltöznél Magyarországról, de 

  • csak angolul beszélsz, 
  • nem szeretnél Máltára vagy az Egyesült Királyságba költözni és
  • mindenképpen jóléti országok közül választanál, továbbá
  • ilyen helyeken nincsenek rokonaid,

akkor nincs túl sok lehetőséged a világon. A Business Insider összeállítása alapján mutatunk 4 + 1 angol anyanyelvű fejlett országot, ahol pénzért tudsz vásárolni letelepedési engedélyt.

Új-Zéland: 3 millió NZD = 551,6 millió forint

Kezdjük rögtön a legdrágább opcióval, Új-Zélanddal. Ha 65 éves elmúltál, beszélsz angolul, van legalább három év üzleti tapasztalatod és körülbelül 460 millió forintnyi vagyonod, akkor 551,6 millió forint befektetésével élhetsz, dolgozhatsz és tanulhatsz Új-Zélandon. Ha ezeknek a feltételeknek nem felelsz meg, akkor három év alatt 1,84 milliárd forintot kell, hogy befektess, és máris költözhetsz Ausztrália kistestvérébe.

Ausztrália: 1,5 millió AUD = 300,6 millió forint

Ahhoz, hogy belépj az ausztrál letelepedési programba, mely hosszú távon állampolgársághoz vezet, akkor rendelkezned kell körülbelül 414 millió forintnyi vagyonnal, 300,6 millió forintot pedig be kell, hogy fektess egy olyan ausztrál cégbe vagy projektbe, ami hozzájárul az ausztrál gazdaság fejlődéséhez.

Kanada: 800 ezer CAD = 170,9 millió forint

170,9 millió forint befektetésével, továbbá annak igazolásával, hogy van megfelelő üzleti tapasztalatod és legalább 342 millió forintos vagyonod, már pályázhatsz is a Bevándorló Befektető Programba. A sikerhez ugyanakkor még át kell ess biztonsági és egészségügyi vizsgálatokon, szűréseken is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Amerikai Egyesült Államok: 500 ezer USD = 137,7 millió

Az USA-ban több befektetési lehetőség van, melyért cserébe ideiglenes letelepedési engedély jár. A legolcsóbb közülük, hogyha legalább 137,7 millió forintot befektetsz egy vidéki (vagy magas munkanélküliséggel sújtott) területen, amellyel legalább 10 új munkahelyet hozol létre. A pénznek legalább addig kell befektetve lennie, amíg tartós tartózkodási engedélyhez nem jutsz (körülbelül 4 év).

+1 Szingapúr 2,5 millió SGD = 504,8 millió forint

Listánkra csak plusz egyesként vettük fel, mivel Szingapúr egy városállam, tehát nem feltétlenül nyújtja azokat az életviteli előnyöket, mint a négy fenti versenytársa. Mindenesetre közel 505 millió forint 

  • új szingapúri cégbe való befektetésével vagy 
  • egy meglévő szingapúri cég fejlesztésébe való befeketetéssel vagy
  • egy előre meghatározott listából kiválasztva egy meglévő szingapúri cégbe való befektetéssel

már jó esélyekkel pályázhatsz a Globális Befektetési Programba, amelynek részleteiről ide kattintva tájékozódhatsz.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25