9 °C Budapest

Ez az igazi luxus: lakás 490 millióért, Budapesten

2018. március 5. 13:02

A prémium ingatlanok csak a piac néhány százalékát teszik ki, mégis kiemelt jelentőséggel bírnak mind az eladói, mind a vevői oldalon. A válság utáni időszakban jelentősen átalakult ez a szegmens; míg régebben a kategória javát az 50 millió forint környéki ingatlanok jelentették, ma már ezzel az árral csak a luxus kategória alját lehet elérni.

Ha prémium ingatlanokról van szó, a kínálat nagyobb része jelenleg 100 millió forint feletti ingatlan, és az ár mellett olyan tényezők is szerepet játszanak, mint például az elhelyezkedés, felszereltség és egyéb kiegészítő szolgáltatások. A keresleti oldalon egyre növekvő számban jelennek meg a külföldi befektetők, Budapest mellett pedig a balatoni régióban találhatunk bővülő kínálatot.

A Duna House cégcsoport tulajdonában lévő, exkluzív ingatlanokra specializálódott DH Prime kínálatában jelenleg több mint 250 prémium kategóriába sorolt ingatlan található, amelyek meghatározó része a 100 millió forint feletti kategóriába tartozik. Négyzetméterár tekintetében a budapesti luxus piac körülbelül másfél millió forintnál kezdődik és akár a hárommilliós értéket is elérheti, kimagasló minőségű anyagok és speciális kialakítás esetén.

A legfontosabb faktor az exkluzív ingatlanok piacán hazánkban is a lokáció, az egyediség és a szolgáltatások komplexitása. Tapasztalataink szerint a luxust vásárló hazai vevőkör tudatosabb és ezáltal kifinomultabb igényekkel és elvárásokkal rendelkezik, mint a válság utáni években, hiszen sok esetben külföldi piacokon is (Dubai, Egyesült Királyság, USA) tapasztalatot szereztek ingatlan adásvételekben

- nyilatkozta Uracs Annamária, a prémium ingatlanokra specializálódott DH Prime menedzsere. "Fontos megemlíteni, hogy meghatározó tényező az értékesítés során a különlegességeket bemutató szakemberek és cégek specifikus szaktudása. Ezekben a körökben a bizalom, az üzleti érzék, illetve a közösségi média jelenlét és számos egyéb közvetett szakmai tapasztalat is elengedhetetlen a sikeres ingatlanértékesítéshez."

A legdrágább kategóriában a DH Prime kínálatában jelenleg megtalálható egy klasszikus stílusú, 12 szobás villaépület az Andrássy úton 6,757 milliárd forintért, illetve egy szintén pesti belvárosi luxus lakás 490 millió forintos kínálati áron. A budai oldalon a legexkluzívabb rezidenciákért 1 milliárd forint feletti vételárat kérnek tulajdonosaik, míg egy csodálatos dunai körpanorámás penthouse lakásért több mint 500 millió forintot. Balatonfüreden újépítésű luxus lakópark 206 m2-es penthouse lakás, saját 113 m2-es terasszal 309 900 000 forintért vásárolható meg, természetesen saját partszakasszal és örök panorámával a Tihanyi- félszigetre.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm