Elhalaszthatják a kilakoltatásokat decemberig

Elhalaszthatják a kilakoltatásokat decemberig

Pénzcentrum
2015. április 9. 09:02

Meghosszabbíthatják a kilakoltatási moratóriumot a családi csődvédelem életbelépéséig az országgyűlés elé terjesztett törvényjavaslat szerint. Ez a banki elszámolás során tapasztalt visszaélések elleni fellépést segítené elő - írja a Napi Gazdaság.

Módosulhat a kilakoltatási moratórium végének időpontja, így elképzelhető, hogy a korábbi várakozásokkal ellentétben mégsem indulnak el áprilisban a kilakoltatások. A Gulyás Gergely, fideszes képviselő által kedden benyújtott törvénytervezet szerint ugyanis indokolt, hogy a családi csődvédelem szabályozásának hatálybalépése előtt ne folytassák a megakasztott végrehajtási eljárásokat.

A kilakoltatások folytatása ugyanis jogszabály szerint március 1-jétől lehetséges a nagyobb összegű lakbér-, rezsi- vagy lakáshitel-tartozások esetében, mivel lejár a moratórium. A pénzügyi intézmények az elszámolás megküldését követő harmincadik naptól a kilencvenedik napig kötelesek lefolytatni az eljárást.

Jelen állás szerint a kilakoltatások már április elejétől újraindulhattak.

 

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?