Érik a legújabb kórházbotrány Magyarországon

Pénzcentrum2011. június 6. 12:32

A FŐGÁZ Zrt. a mai napon felfüggesztette a Nádem Kft. gázszolgáltatását. A Nádem Kft. a békéscsabai Réthy Pál Kórház- és Rendelőintézet hőszolgáltatója. Az intézmény Békéscsaba, valamint vonzáskörzete lakosságának egészségügyi ellátásában központi szerepet tölt be, így óriási problémával került szembe a térség.

A FŐGÁZ Zrt. a Nádem Kft.-vel áll szerződéses jogviszonyban. A Nádem Kft. máig több mint százmillió forint tartozást halmozott fel a társaság felé. A FŐGÁZ közlése szerint folyamatosan keresték a megegyezés lehetőségét a tartozás kiegyenlítésére, a szolgltató jogszerűen megvalósítható kikapcsolást is elhalasztotta annak érdekében, hogy a Nádem Kft., - a hőellátó rendszer üzemeltetőjeként-, folyamatosan biztosíthassa a kórház számára a hőt és melegvizet. Mint ahogy a  FŐGÁZ közleményében olvasható - sajnos a Nádem Kft.-vel a megegyezés a mai mapig nem jött létre.

Korábban: Nem fizette a számlákat: bezár a békéscsabai kórház

A társaság egyeztetett a Békéscsabai Önkormányzattal is, azonban az Önkormányzat sem rendelkezik befolyással a Nádem Kft. fizetési hajlandóságára. A további veszteségek elkerülése és egy lehetséges megegyezés elősegítése érdekében a társaság kénytelen volt élni a jogszabály adta lehetőségével, a szolgáltatás határozatlan időtartamra történő felfüggesztésével.

Korábban: Bezár a békéscsabai kórház? Reagált a polgármester

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

"A Nádem Kft.-t a kizárás időpontjáról időben tájékoztattuk, felhívtuk figyelmét, hogy a kizárást követő időszakban a kórház biztonságos működtetéséhez szükséges hőenergia alternatív szolgáltatására készüljön fel. Társaságunkat a kikapcsolással kapcsolatban semminemű felelősség nem terheli, bármely a fizetési hátralék rendezését jelentő megoldást támogatunk, illetve ez esetben a gázszolgáltatást azonnal újraindítjuk." - olvasható a közleményben.

 

Címkék: