Folytatódik a kálvária: túlszámláz az EMFESZ?

Pénzcentrum2011. március 9. 09:06

Számos lakossági bejelentés érkezett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz (NFH) a gázszolgáltatási engedélyét elvesztő EMFESZ túl magasnak látszó végszámláinak kapcsán. A korábbi gázszolgáltató ügyvezetője szerint nem kapnak megfelelő óraadatokat az átvevő szolgáltatóktól - írja a Népszabadság.

Péntek óta tömegesen érkeznek panaszok az NFH-hoz az EMFESZ utolsó számláival kapcsolatban - mondta Fülöp Zsuzsanna, a hatóság szóvivője. A rövid fizetési határidejű, jogtalannak érzett követelések a néhány ezer forinttól esetenként százezer forint fölé is kúszhatnak. Van, aki úgy véli, mindkét szolgáltató számlázott ugyanazon fogyasztás után, és van, akitől szerinte egyben követelnek részletekben már kifizetett összeget.

Határozottan kizárja annak lehetőségét, hogy az EMFESZ saját hibájából túlszámlázna - mondta a társaság ügyvezetője, Góczi István. Meglátása szerint viszont meglehet, hogy az átvevő cégek nem a tényleges, hanem becsült óraadatokat juttatnak el számukra, melynek valószerűségét kétségesnek tartják.

Az ügyvezető elmondása szerint az eddig átalánydíjat fizetők most azért kapnak magasabb számlát, mivel a rendkívüli szolgáltatóváltás miatt nekik a tényleges téli fogyasztást ki kell fizetniük. Ennek értelmében logikailag az ügyfél nyári számlájának kellene majd ennyivel alacsonyabbnak lennie, de Góczi szerint ez már az új szolgáltató felelőssége.

 

Címkék:
nemzeti gázszolgáltató,