Kína elnöke kiakadt!

Pénzcentrum2010. március 9. 15:02

A távol-keletről egymás után érkező milliárdosok arra késztetik a londoni prémium ingatlanpiaccal foglalkozó ügynökségeket, hogy új stratégiákat dolgozzanak ki a vevők igényeinek kielégítése érdekében. A napokban egy kínai férfi 33 millió fontot fizetett egy hatszintes kastélyért, amivel érzékeltette, hogy az oroszok, az indiaiak és a közel-keletről érkezők mellett már a kínaiak is kopogtatnak a világpiaci trendekre fittyet hányó lakáspiacon.

A Kínai Népi Kongresszus március 5-ei megnyitóján Wen Jiabao, a Kínai Népköztársaság elnöke ígéretet tett arra, hogy véget vet a lakáspiacon tapasztalható spekulációnak, véleménye szerint tarthatatlan, hogy miközben világszerte csökkennek az árak, vagy csak mérsékelt növekedés tapasztalható, addig Kínában az elmúlt két év legnagyobb növekedését mértékét az elmúlt hónapban.

Így változtak a lakásárak: lássuk a számokat!

Jiang Weixin lakásügyi- és városfejlesztési miniszter hozzátette, a kínai kormány eltökélt szándéka kordában tartani a lakásárakat.

Akit hidegen hagy az intelem


Joseph Lau

Az 57 éves Joseph Lau ellentmondásos vállalati ügyletek kapcsán tett szert a vagyonára még a 90-es években. A hongkongi születésű férfi vagyonát 2,5 milliárd fontra becsülik, mellyel a Forbes magazin által összeállított listán a leggazdagabb ötszáz között szerepel.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Lau nem kevesebb, mint 33 millió fontot fizetett egy londoni ingatlanért, a hatszobás kastély az előkelő Eaton Square-en található. A díszes, fehér stukkós homlokzattal ellátott ingatlan saját mozival, medencével, edzőteremmel is rendelkezik, a személyzet számára külön részleg került kialakításra.

Joseph Lau jelenleg a Kínai Ingatlan Holding vezérigazgatója, bár a kastélyt az egyik offshore cége vásárolta, mindenki számára nyilvánvaló, hogy magáncélra használja majd.

A Merrill Lynch legfrissebb jelentése szerint már csak az Egyesült Államokban, Németországban és Japánban van több dollármilliárdos, mint Kínában, két éve a briteket is megelőzték.

Címkék: