Drámai kép! A negyedikről lógatta ki a 7 hónapos babát a lakástűzben

Pénzcentrum2010. február 17. 12:02

Tűz ütött ki egy ötemeletes társasház negyedik emeletén New York város Bronx negyedében, a szint egyik lakásában a 18 éves Vanessa Scott vigyázott a 7 hónapos unokahúgára. A lakást elborította a füst, a lángok is terjedni kezdtek, így a lánynak nem maradt más választása, ki kellett lógatnia a babát a negyedik emeleti ablakon.

A tűz és a füst miatt a látótávolság nullára csökkent, ezért a lánynak gyorsan és határozottan kellett cselekedni. Felkapta a kislányt, kinyitotta az ablakot, kilógatta az apróságot és segítségért kezdett kiabálni.

A szomszédok értesítették a tűzoltókat, akik rövidesen a helyszínre érkeztek. Vanessa kiabált nekik, hogy kapják el a kislányt, de a tűzoltók megnyugtatták, hogy tartson ki és ne engedje el a gyermeket addig, amíg oda nem érnek a mentőkosárral.

Az épület előtt eközben hatalmas tömeg gyűlt össze, akik közösen szorítottak a mentőakció sikeréért. Amikor a gyermekeket sikerült megmenteni, az emberek egyszerre sírtak és tapsoltak. Egy szemtanú szerint borzasztó volt látni a kislányt, ahogy himbálózott a levegőben és bármelyik pillanatban lezuhanhatott volna, ha az unokanővére már nem bírja tartani.

A tűzoltócsapat vezetője elmondta, hogy belegondolni is nehéz, hogy mi játszódhatott le a lány fejében. Rémülten kiabált, de szerencsére sikeresen végrehajtotta a mentőcsapat utasításait. A lány később elmondta, hogy nagyon félt, de a kislánynak ez volt az egyetlen esélye a túlélésre.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az épületből füstmérgezés gyanújával összesen nyolc lakót és két tűzoltót szállítottak kórházba, a borzalmakat mindenki túlélte.

Friss! Márciusban érkezik az új román terepjáró! Képen a 3,5 milliós Dacia Duster!

Címkék: