13 °C Budapest
Elárulta a gazdagság receptjét Warren Buffett

Elárulta a gazdagság receptjét Warren Buffett

2017. január 27. 14:10

A gazdagok jelentős része szegény családba született és saját erejéből lett milliomos. A legtöbben ezt a pénzhez való hozzáállásuknak köszönhetik. Mutatjuk, hogyan tehetsz te is egy nagy lépést afelé, hogy befurakodhass a felső 10 ezer közé.

A gazdagok sokszor nem is amiatt lettek gazdagok, mert ebbe születtek, hanem csupán egyszerűen megtanulták, hogyan kell a pénzzel bánni. Gondolhatunk akár a világ egyik leggazdagabb emberére is, Warren Buffettre, aki hiába rendelkezik mesés vagyonnal, még most is abban a lehetőségeihez képest szerény házban él, amit 1958-ban vett. A Daily Mail egy pénzügyi szakértőt kérdezett meg arról, hogyan takarékoskodnak a gazdagok, a titok sokkal egyszerűbb, mint azt gondolnánk.

Ne halmozd el magad munkával!

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy elhalmozzák magukat munkával. Ezzel viszont rendszerint csak azt érik el, hogy elúsznak a munkával és végül semmit sem tudnak időben befejezni. Ez különösen a vállalkozókra igaz, de alkalmazottként is előfordulhat hasonló.

Okosan fektesd be a pénzed!

Persze könnyű azt mondani, hogy okosan fektessünk be, azonban ezt hogyan tegyünk, az már nem ilyen egyszerű. A gazdagoknak azonban erre is van egy jó válaszuk: ne aprózzuk el a megtakarítható (vagy már megtakarított) összegeket. Ehelyett tegyük a pénzünket olyan helyre, ahova minden vagyonunk legalább 10 százalékát szívesen befektetnénk. Warren Buffett tanácsa szerint csak olyan cégbe fektessünk be, amit akár egy majom is el tudna vezetni. Ez persze elsősorban a részvényekre igaz, de más megtakarításoknál sem árt odafigyelni.

A másik tipikus hiba, hogy csak egy helyre tesszük a pénzünket. Ez is hasonlóan veszélyes stratégia, a kiszemelt pénzintézet csődje esetén ugyanis bottal üthetjük a pénzünk nyomát, nem is beszélve arról, ha átverés áldozatai lettünk.

Úgy takaríts meg, mintha csak egy számlát fizetnél be!

A megtakarításra úgy kell gondolni, mintha csak egy számlát fizetnénk be. Ha egyszer átutaltuk az összeget, akkor tekintsünk rá úgy, mintha nem is lenne, erre ugyanis a jövőbeli énünknek lesz szüksége, akár baj esetén, akár nyugdíj célra.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Mindig, minden körülmények között tegyél félre!

A hitel kiváló lehet céljaink megvalósításához, azonban, ha a törlesztőrészletek kifizetése mellett már nem jut arra pénz, hogy félretegyünk (akár csak egy kevés pénzt), akkor valószínűleg túlnyújtózkodtunk azon a bizonyos pénzügyi takarón.

Tudd, mennyit ér az időd!

Az idő pénz - tartja a mondás, ami miden egyes ébren töltött pillanatunkra igaz. Értékeljük, hogy mennyit ér a szabadidőnk és eszerint töltsük el. Ha a munkánkon kívül valamilyen, másnak hasznot hozó tevékenységet végzünk, akkor ne dolgozzunk ingyen, kérjünk érte pénzt!

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Hold Podcast
2022. szeptember 15. 17:37
MEDIA1  |  2022. szeptember 29. 16:26
Új szintre lép a bizottság vizsgálata.
Bankmonitor  |  2022. szeptember 29. 14:50
Mindenki azon gondolkodik, hogyan tudna okosan pénzt megtakarítani, hiszen az áremelkedés felfalja a...
Kiszámoló  |  2022. szeptember 29. 12:11
Negatív rekord negatív rekord hátán, a 13%-ra emelt magyar alapkamat után ma a 420 forintot is átvit...
Holdblog  |  2022. szeptember 29. 05:00
Az orosz-ukrán konfliktus hetedik hónapjában már nem az a kérdés, hogy Európa recesszióba süllyed-e,...
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?