3 °C Budapest

Elfogadták a megújult Babakötvényt

Pénzcentrum
2013. november 12. 08:25

Az Országgyűlés hétfőn elfogadta a fiatalok életkezdési támogatásáról szóló törvénymódosítást: a szülőknek, hozzátartozóknak 2013. december 2-ától az új Babakötvény által is lehetőségük lesz megtakarítani a gyermekek számára - tudatta az NGM közleményben.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az állam továbbra is minden újszülött részére 42 500 forint életkezdési támogatást helyez el a Magyar Államkincstárnál vezetett letéti számlán, amelyből a szülő vagy hozzátartozó a Kincstárnál ingyenesen Start-számlát nyithat. Az elfogadott törvénymódosítás alapján a Start-számlán lévő megtakarításokat a Kincstár az új babakötvénybe fekteti be, ami a letéti számlánál 3 százalékponttal magasabb kamatprémiumot fizet.

A további befizetések után 10 százalékot (évente legfeljebb 6000 forintot) az állam támogatásként jóváír a Start-számlán. A kötvény a gyermek 18. születésnapjáig biztosan nem jár le, a kamatokat a Magyar Államkincstár automatikusan az új babakötvénybe fekteti.

A Start-számlán felhalmozott összeget a fiatal felnőtt kérésére 18. születésnapját követően (de legkorábban a Start-számla megnyitását követő harmadik év elteltétől) fizeti ki a kincstár.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?