23 °C Budapest

Költsön bankra kevesebbet! (x)

Pénzcentrum
2013. szeptember 20. 08:30

Vajon kinek újdonság, hogy a pénzpiac szereplői nem fogadták kitörő örömmel a tranzakciós illetéket, különösen annak újabb megemelése után? Általános vélekedés szerint a bankok így vagy úgy áthárítják pluszköltségeiket az ügyfelekre.

Rendszeresen jelennek meg a kimutatások, látványos összehasonlító táblázatok az emelkedő bankköltségekről, sokan adnak tanácsot, vajon hol járunk kevésbé rosszul.

Persze általában mindenki a régi nagybankok kínálatára koncentrál, hiszen az ő feltételeik jelzik a trendeket. De nem lehet, hogy számunkra, ügyfelek számára előnyösebb, ha a bankjuk szembe megy ezekkel a trendekkel? Dakó Andreát, a MagNet Bank értékesítési igazgatóját kérdeztük arról, ők mit gondolnak minderről.

Lehet, hogy a MagNet Bankra, mint közösségi újbankra nem vonatkoznak az új tranzakciós illetékek?

Szép is lenne, de sajnos nem így van. A MagNet Bank, bár sok mindenben másképp gondolkodik mint versenytársai, ugyanolyan pénzintézet, mint a többiek, vagyis minket is ugyanolyan keményen érintenek az extra terhek. A mozgásterünk pillanatnyilag talán azért nagyobb, mert a mi üzletpolitikánkban nem a profitmaximalizálás az elsődleges cél. A másik oldalon azonban sajnáljuk, hogy a nyereségünket csökkentő extrakiadások a közösség által fontosnak gondolt és évek óta támogatott, társadalmilag hasznos ügyek elől szívják el a forrásokat.

Egy olyan elkötelezett ügyfélkör, mint az Önöké, nyilván hajlandó átvállalni ezeket a terheket.

Lehet, hogy hajlandó lenne, mi azonban nem várjuk ezt el tőlük. Fontos a számunkra, hogy az alapvető banki szolgáltatások igénybevétele ne jelentsen anyagi problémát a társadalom számára, hiszen a különböző társadalmi ügyek felkarolása és támogatása lényeges közösségi banki érték.
A terhek általános áthárításáról nálunk szó sincs. A MagNet Banknál - a tranzakciós illeték bevezetése ellenére sem - emelkedtek a lakossági ügyfelek utalásokhoz és bankkártya használathoz kapcsolódó költségei. Így továbbra is ingyenes a bankkártyás vásárlás belföldön és külföldön, továbbá havonta 2 alkalommal ingyenes a készpénzfelvétel saját ATM-jeinkből. Ráadásul az ügyfeleink maguk dönthetik el, hogy - becsületkasszás alapon - mekkora összegű havi számlavezetési díjat szeretnének fizetni.

Nincs egy kis számítás ebben a nagyvonalúságban? Nem lehet, hogy bővülő ügyfélkörben reménykednek?

Dehogynem. Ha nálunk ugyanolyan jó színvonalú szolgáltatásokat, de kedvezőbb feltételeket és alacsonyabb bankköltségeket találnak, mint korábbi bankjuknál, reméljük, egyre többen választanak majd minket. A közöségi bankolás híveiről, köztük a mi ügyfeleinkről azt szokták mondani, hogy a döntéseikben a szívükre hallgatnak, de azért számolni is tudnak. Most pedig, akik egyetértenek a MagNet Bank szellemiségével, azokat a számok, az alacsony bankköltségek is megerősíthetik abban, hogy érdemes az ügyfelünkké válnia. Érdemes mindenkinek kiszámolnia, hogy mennyit fizet jelenlegi bankjánál, és mennyit fizetne, ha a MagNet-nél bankolna, mert látványos különbséget fog tapasztalni.

 

 


(x)

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
Holdblog  |  2022. május 20. 18:36
Nagy hibák. A nyilvánosság előtt aratott nagy sikerek hihetetlenül kifizetődők. Túl a meglévő ügyfel...
Kiszámoló  |  2022. május 20. 10:53
Van egy angol kifejezés, a hedonic treadmill, amit nagyon nehéz magyarra lefordítani. (Ha valakinek...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?