Az év botránya! Ki lehet érintett a bankkártyaadat lopásban?

Pénzcentrum
2011. december 18. 17:10

Elsőként írtunk a még valamikor múlt héten ellopott bankkártya adatokról. Az év botrányáról egészen a cikkünk megjelenéséig semmit sem tudhattak a bankok ügyfelei. Az eddigi információink szerint az összes nagyobb pénzintézet érintett, melyek közleményben közölték: minden lehetséges óvintézkedést megtettek. Több kártya is letiltásra került, de ezen felül is fokozott figyelmet kérnek az ügyfelektől - hét hírei a Pénzcentrum.hu-n. A teljes cikket címére kattintva érheted el. 

Minden bank érintett lehet a bankkártyabotrányban
Bizonyossá vált, hogy több tízezer magyarországi bankkártyát is érint az elmúlt napokban felmerült nemzetközi adatszerzési eset. Lényegében az összes magyar bankkártya kibocsátó bank ügyfélkörében lehetnek érintettek.

Megszólalt Orbán nyugdíjügyben: "ez most már mindig így lesz"

A kormányfő hangsúlyozta: a nyugdíjrendszer teljes átalakítása most befejeződik, lényegében önkéntessé válik, hiszen aki az államnak fizetendő járulékon túl akar még félretenni, azt a magánnyugdíjpénztárakon keresztül megteheti, de "amit az államnak be kell fizetni, azt mostantól az államnak kell befizetni, nem lehet máshová".

Itt a nagy mobilkörkép: melyik telefont vegyem karácsonyra?
Az elmúlt évek tapasztalatai egyértelműen azt mutatják, hogy a mobiltelefon a karácsonyi vásárlás egyik legnagyobb slágere, és ahhoz sem fér kétség, hogy idén minden korábbinál nagyobb lesz az okostelefonok térnyerése. A Pénzcentrum.hu most azoknak segít, akik a következő napokban szeretnének telefont vásárolni: megmutatjuk az egyes árkategóriák legjobban felszerelt készülékeit, megnézzük, mely gyártók a legnépszerűbbek a világon, és hasznos tanácsokat adunk a vásárláshoz is.

A nagy bejelentés: itt a devizahitelesek csomagja

30-35 százalékkal kisebb havi terhet tesz lehetővé a devizahitelesek számára a kormány és a Bankszövetség megállapodása, a rögzített árfolyam feletti rész kétharmadát a bankok, harmadát az állam viseli. Ez előbbinek 600, utóbbinak 300 milliárd forintos terhet jelent öt év alatt, de ennyi teher lekerül a devizahitelesek válláról - jelentette be ma Matolcsy György. 2013-tól a bankadó felére csökken. Gyuris Dániel, a Bankszövetség alelnöke a sajtótájékoztatót követően a Portfolio.hu-nak pontosított: nem a rögzített árfolyam fölötti teljes összeget vállalják át a bankok és az állam, hanem csak az efölötti kamattartozás alapján halmozódó összeget. 
>>>>> Elemzés a témában: Megéri nekem az új árfolyamrögzítés? Itt a válasz

Elment az IMF: így fájhat ez a magyar családoknak
Megszakadt Magyarország és a Nemzetközi Valutaalap (IMF), illetve az Európai Bizottság közötti tárgyalás az elővigyázatossági hitelről; a delegáció hazautazott Budapestről. Ez fájdalmasan érintheti a magyar családokat: a forint gyengülése, az országkockázat növekedése, a bankok kamatemelése tovább növelheti a teljes lakosság terheit. 

Újabb pofon a kormánytól: az egészség már nem is fontos
Jövőre már nem lehet az egészségpénztári megtakarításokat sportolásra, gyógyfürdő-szolgáltatásra, illetve egészségügyi és gyógyüdülésre fordítani. Az Országgyűlés a 2012. évi adótörvény-módosítási csomagban elrejtett rendelkezésekkel eltörölte ezeket a lehetőségeket. A december 31-ig megvásárolt bérleteket, gyógyszolgáltatásokat még kifizetik a pénztárak.

Szembemegy a kormány a játékszabályokkal: kidobott pénz a vége?
Áthágja a nagy beruházások esetében jól bevett tervezési előírásokat a kormány, hogy egyszerűsítse, illetve felgyorsítsa az ócsai devizahiteles-telep megépülését. Egy friss kormányrendelet szerint ugyanis nem kell ellenőrzésen átesniük a kiviteli terveknek. A döntés jókora bonyodalmakhoz, s még több ablakon kidobott pénzhez vezethet.

10 tipp: spórolj sokat idén karácsonykor

Visszavonhatatlanul közeledik a karácsony, a felmérések szerint a legtöbben ezekben a hetekben (pontosabban az elkövetkező hétvégéken) vásárolják meg az ajándékokat. A Pénzcentrum.hu most 10 tippet mutat, amelyek segítségével Te is kordában tarthatod az év végi kiadásokat.

Nekik éri meg jövőre is evázni

Pár napjuk maradt már csak a vállalkozásoknak, hogy eldöntsék, 2012-ben az egyszerűsített vállalkozói adózást (eva) kívánják-e választani. Az idei 30 százalékról jövőre 37 százalékra emelkedő evakulcs miatt még inkább érdemes átgondolni, hogy melyik adózási forma mellett marad több jövedelme a cégnek, egyéni vállalkozónak. 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 25. 19:54
79 éves korában érte őt a halál.
Bankmonitor  |  2024. április 25. 16:14
Egy Revolut számlával remekül kiegészítheted a hazai bankszámlád szolgáltatásait. Cikkünkből megtudh...
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
MNB Intézet  |  2024. április 25. 11:11
Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni....
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm