Indulnak a betétakciók

2011. december 5. 08:35

A bankok nagy része felkészült az év végi hajrára a megtakarítások piacán: a nagyobb piaci szereplők többségénél akár 7-8 százalékos éves kamat is elérhető - Világgazdaság.

A napilap szerint az év végi kamatakcióknak két fő indoka van: az egyik, hogy a hitelintézetek az év végi zárás előtt igyekeznek felsrófolni forrásaik állományát, a másik pedig, hogy minél többet akarnak elhappolni az év végi bónuszokból. Így tehát új ajánlatok is jöhetnek még.

Éven belüli lejáratra jelenleg az UniCredit ajánlja a legmagasabb kamatot. A pénzintézet 2 hónapos futamidő esetén 8,50 százalékot fizet a betéteseknek. Ehhez az egyik legfőbb elvárás, hogy a pénz bankon kívüli forrásból érkezzen. Ez egyébként a legtöbb pénzintézetnél alap.

Természetesen akadnak olyan bankok is, ahol ez nem elvárás. A CIB gondolva meglévő ügyfeleire például 7,75 százalékos hozamot ígér 3 hónapos lekötésre. Az OTP pedig nem kér tisztán új pénzt, hanem azt szabja feltételül, hogy az ügyfél bizonyos összeggel növelje megtakarításait.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?