3000 forint alatt az OTP: vegyünk vagy eladjunk? - Szavazás

Pénzcentrum2011. szeptember 22. 17:14

Nem kegyelmeznek a hazai bankpapíroknak, melyek közül az OTP 10, az FHB 7,5%-os zuhanásban áll. Mindent adnak, a nemzetközi hangulat is rendkívül pesszimista, érdemes most OTP-t venni?

A tegnapi masszív alulteljesítés után ma is az OTP mutatja a leggyengébb formát a régiós bankszektor képviselői közül, ahol a magyar nagybank mellett az Erste és a Raiffeisen papírjai is komoly eladói nyomással szembesülnek.

A szünetelés után újraindult a kereskedés az OTP-vel, mely részvényei jelenleg már 12,5%-os zuhanásban állnak. A bankpapírokkal ilyen alacsony értéken utoljára 2009. július 13-án kereskedtek. Jelenleg:


A többi nagypapírban sem nyugszanak az eladók: a MOL 4,6, a Richter 4,5, az MTelekom 2,1%-kal került lejjebb.

Mit tanácsolnak a befektetőknek?

A jelenlegi szinteken már nem érdemes eladni azoknak a befektetőknek, akik jóval magasabb árszinteken ragadtak be. - mondta Nyári Zsolt, a KBC Securities üzletkötője a Portfolio.hu-nak.

Az OTP árfolyama a mostani szinteken már vonzó, de nem lehet kizárni, hogy akár a közeljövőben ne lehetne még vonzóbb árfolyamon hozzájutni a magyar bankpapírokhoz - véli Varjú Péter az Erste üzletkötője.


JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 



 

 

 

Címkék:
kbc bank,