23 °C Budapest

Megkaphatjuk az eltévedt reálhozamokat

Pénzcentrum
2011. szeptember 20. 09:07

Megjelent a Magyar Közlönyben hétfőn az a kormányrendelet-módosítás, amely lehetővé teszi, hogy azok a volt magán-nyugdíjpénztári tagok is hozzájuthassanak tagi kifizetésükhöz, akiknek a pénze a pontatlan adatok miatt visszaérkezett a magánnyugdíjpénztárakhoz.

Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott szeptember 2-án jelentette be, hogy meghosszabbítják a reálhozamok kifizetésének határidejét. A volt pénztártagoknak a hatályos jogszabály szerint augusztus 31-ig kellett kézhez kapniuk a reálhozamot.

A mostani módosítás úgy rendelkezik, hogy a volt pénztártagok az át nem vett és a magánnyugdíjpénztárhoz visszaérkezett összegek esetében november 30-ig megjelölhetik azt a bankszámlaszámot vagy címet, amelyre a tagi kifizetés összegének átutalását, kiutalását kérik. A kasszáknak a kérelem kézhezvételét követő 8 munkanapon belül intézkedniük kell az összeg kiutalásáról.
hirdetés

Ha a volt tag november 30-ig nem kéri a tagi kifizetés összegének kiutalását, átutalását, a magánnyugdíjpénztárnak legkésőbb december 20-ig át kell utalnia a hozzá visszaérkezett összeget a Nyugdíjbiztosítási Alapnak, annak érdekében, hogy jóváírják a volt tag társadalombiztosítási rendszerben létrejövő egyéni számláján.

Ha a pénztárhoz visszaérkezett tagi kifizetés összegét a kassza már átutalta az alapnak, köteles 8 munkanapon visszaigényelni tőle. Az alap 8 munkanapon belül köteles a visszaigényelt összeget a magánnyugdíjpénztár számlájára átutalni, a kassza pedig 8 munkanappal a visszaigényelt összeg jóváírása után köteles intézkedni a visszalépő tagi kifizetés kiutalásáról. (A kasszáknak a hozzájuk visszaérkezett összeget legkésőbb november 20-ig át kellett utalniuk a Nyugdíjbiztosítási Alaphoz.)

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 05:44