14 °C Budapest

Megkaphatjuk az eltévedt reálhozamokat

Pénzcentrum
2011. szeptember 20. 09:07

Megjelent a Magyar Közlönyben hétfőn az a kormányrendelet-módosítás, amely lehetővé teszi, hogy azok a volt magán-nyugdíjpénztári tagok is hozzájuthassanak tagi kifizetésükhöz, akiknek a pénze a pontatlan adatok miatt visszaérkezett a magánnyugdíjpénztárakhoz.

Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott szeptember 2-án jelentette be, hogy meghosszabbítják a reálhozamok kifizetésének határidejét. A volt pénztártagoknak a hatályos jogszabály szerint augusztus 31-ig kellett kézhez kapniuk a reálhozamot.

A mostani módosítás úgy rendelkezik, hogy a volt pénztártagok az át nem vett és a magánnyugdíjpénztárhoz visszaérkezett összegek esetében november 30-ig megjelölhetik azt a bankszámlaszámot vagy címet, amelyre a tagi kifizetés összegének átutalását, kiutalását kérik. A kasszáknak a kérelem kézhezvételét követő 8 munkanapon belül intézkedniük kell az összeg kiutalásáról.
hirdetés

Ha a volt tag november 30-ig nem kéri a tagi kifizetés összegének kiutalását, átutalását, a magánnyugdíjpénztárnak legkésőbb december 20-ig át kell utalnia a hozzá visszaérkezett összeget a Nyugdíjbiztosítási Alapnak, annak érdekében, hogy jóváírják a volt tag társadalombiztosítási rendszerben létrejövő egyéni számláján.

Ha a pénztárhoz visszaérkezett tagi kifizetés összegét a kassza már átutalta az alapnak, köteles 8 munkanapon visszaigényelni tőle. Az alap 8 munkanapon belül köteles a visszaigényelt összeget a magánnyugdíjpénztár számlájára átutalni, a kassza pedig 8 munkanappal a visszaigényelt összeg jóváírása után köteles intézkedni a visszalépő tagi kifizetés kiutalásáról. (A kasszáknak a hozzájuk visszaérkezett összeget legkésőbb november 20-ig át kellett utalniuk a Nyugdíjbiztosítási Alaphoz.)

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 22. 16:17
Idealisztikus világban a pénzügyi befektetéseinket elsődlegesen a fenntarthatóság szempontjai alapjá...
Kiszámoló  |  2022. május 22. 12:05
Tizenhárom évig tartott a féktelen fesztivál a tőzsdéken és úgy általában az egész világgazdaságban....
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18