Mennyi a nyugdíja Trokán Péternek, a Szomszédok sztárjának? Hol bujkálnak a cselédtartók? Heti hírösszefoglaló

Pénzcentrum2011. június 19. 13:57

A napokban indult nyári szünet jegyében telt az elmúlt hét a Pénzcentrum.hu-nál: megmutattuk, melyek a legjobb és legrosszabb magyar strandok, beszámoltunk arról, hogy a vendéglátóiparban van a legtöbb szezonális munkalehetőség, bebizonyítottuk, hogy 15 perccel lassabban ér az InterCity Budapestről Miskolcra, mint 20 évvel ezelőtt. A számok azt mutatják, hogy a töredéke folyt be a várt különadónak, a KRESZ viszont biztosan változik júliustól. De mennyi a nyugdíja Trokán Péternek, a Szomszédok egykori sztárjának? - a Pénzcentrum.hu hírösszefoglalója, június második hetében.


Így változik a KRESZ júliustól - KATTINTS!

Júliustól akár 300 ezer forint bírságot is kiszabhatnak gyorshajtásért, ittas vezetésért, a biztonsági öv becsatolásának elmulasztásáért és a piroson áthajtásért az autósokra. A rendőrök fokozottan figyelik a gyalogosokat is.

Ezek a legjobb balatoni strandok 2011-ben - KATTINTS IDE a listához!
Péntek délután adták át a legjobb balatoni strandok minősítésére szolgáló Kék Hullám Zászlókat. Az elismerésben idén 29 balatoni strand részesült - itt a lista!

Itt vannak a legrosszabb magyar strandok - KATTINTS!

A rosszabb vízminőségű fürdőhelyek többsége a Tiszánál van. Az összes szabadvízi strand közül jelenleg 19 nem üzemel, egy helyen, a fővárosi Omszki-tónál pedig tilos a fürdőzés.

15 perccel lassabb az InterCity, mint 20 éve - Vissza a jövőbe? - KATTINTS!

Húsz éve indultak az első magyar InterCity vonatok: a városok közötti expressz szerelvények elsőként Miskolc és Budapest között közlekedtek. Húsz évvel ezelőtt 1 óra 47 perc alatt tették meg ezt a távolságot, 2011-ben ugyanez az út 2 óra 1 perc.

Eltűntek a különadós milliárdok: szabotálják a bevallást- KATTINTS!

A számok azt mutatják, hogy a töredékrésze folyt be a várt különadónak. Az arra kötelezettek 40 százaléka nem nyújtotta be az adóhatóságnak a 98 százalékos különadóra vonatkozó bevallását - derül ki a Pénzcentrum.hu érdeklődésére készített összesítésből.

Hol bujkálnak a "cselédtartók"? - Havi 1000 forintot is sokallnak - KATTINTS!

Hét hónap alatt jelentéktelen bevétel, mindössze 2,1 millió forint folyt be a költségvetésbe a háztartási alkalmazottak utáni regisztrációs díjból. Az adóhatóság ismételten felhívta a figyelmet arra, hogy százezer forint bírságot kockáztat, aki feketén foglalkoztat kisegítőket a háztartási munkákban. Az adómentes jövedelemszerzési forma a vagyoneltüntetéshez is eszköz lehet.

Ennyi a nyugdíja Trokán Péternek, a Szomszédok sztárjának - KATTINTS!
Nyugdíjáról vallott Trokán Péter Jászai Mari-díjas színművész: a Szomszédok egykori sztárja -saját bevallása szerint- nyugodtan néz a jövőbe.

Csökken a cukor ára, érdemes kivárni - KATTINTS!

Főhet a fejük azoknak, akik a megállíthatatlannak tűnő cukordrágulástól megijedve alaposan bespájzoltak az akkor még meglehetősen drága édesítőszerből. A cukor ára ugyanis az elmúlt hetekben lassan, de biztosan csökkent. Az áresés a következő hetekben gyorsulhat, így a pálinka- és lekvárfőzőknek érdemes kivárniuk.

Mikor indulnak a nyári leárazások? - KATTINTS!

A Pénzcentrum.hu piaci forrásokból úgy értesült, hogy már a következő hétvégén beindulhatnak a nyár eleji leárazások. A nagyobb arányú kedvezményekre és a szélesebb körű leértékelésekre érdemes még 1-2 hetet várni.

KATTINTS! Milliárdokért szippantja fel a lakásokat az állam

Az árfolyamrögzítési kérelmeket a legkorábban késő nyártól fogadhatják a finanszírozók, köztük a pénzügyi vállalkozások, s legkésőbb október 1-jétől a Nemzeti Eszközkezelő is működni fog, az ehhez szükséges törvényi rendelkezések várhatóan július közepéig megszületnek. A hitelezés bővülése a növekedési cél elérésének is fontos feltétele, ezen a kormány folyamatosan dolgozik - nyilatkozta Nátrán Roland, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára.

Ebben az iparban van most a legtöbb munkalehetőség - KATT!

A magyar munkaadók óvatosak a következő negyedévi létszámnövelést illetően, derül ki egy a nemrégiben közzétett munkaerő-piaci elemzésből. A 751 megkérdezett munkáltató közül 11 százalék bővítené alkalmazottai létszámát, 10 százalék pedig leépítésre készül. Négy munkaadó közül három nem tervez változást.

Címkék: