20 °C Budapest

Az élő legenda is bukhatja nyugdíját

Pénzcentrum
2011. május 17. 15:15

Farkas Bertalan nyugdíját is elvehetik, vagy csökkenthetik, ha a parlament még augusztus előtt elfogadja a kedvezményes nyugdíjak utólagos megvonásáról szóló törvényjavaslatot.

Az első -és mindeddig egyetlen- magyar űrhajós 1949. augusztus 2-án született. Társa, Magyari Béla - ő végül nem lett kiválasztva az űrutazásra, de érdemei vitathatatlanok - 1949. augusztus 8-án. Mindketten katonák voltak, és a születési életkorul alapján nekik 62 év az öregségi nyugdíjkorhatár, amit idén augusztusban töltenek be.

Kiderült: ennyi a nyugdíja Verebes Istvánnak - KATTINTS!

Szakmai blogok szerint ha az Országgyűlés még ezelőtt elfogadja a javaslatot és hatályba is lép, akkor tőlük egy időre elveszik a nyugdíjat.


 

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mint arról beszámoltunk, Lázár János és Balsai István fideszes képviselő törvényjavaslatot nyújtott be múlt pénteken a hatályos Alkotmány módosítására. A javaslat lehetővé tenné, hogy az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltését megelőzően folyósított nyugellátást törvény csökkentse, szociális ellátássá alakítsa, munkavégzésre való képesség esetén pedig megszüntesse.

Forrás: Független Hírügynökség/Pénzcentrum.hu

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?