Kamatprémiummal jutalmazza aktív ügyfeleit az Erste

Pénzcentrum2010. szeptember 13. 11:32

Erste Aktív Betét néven kínál kiemelkedő kamatozású forint és euró alapú betéti termékeket az Erste Bank Hungary Nyrt. A konstrukciók lényege, hogy az aktívan bankoló ügyfelek kamatprémiumot kapnak megtakarításaik után.

Simon Zsolt a bank lakossági termékfejlesztési igazgatója elmondta: az Erste Forint Aktív Betét 3, 6 vagy 12 hónapos, az Euró Aktív Betét pedig 6 és 12 hónapos futamidejű, ismétlődő lekötött betétek, amelyeknél az elérhető kamat mértéke annál magasabb, minél aktívabban használja az ügyfél forint és/vagy deviza bankszámláját és bankkártyáit.

Az Aktív betétek éves kamata ugyanis a hirdetmény szerinti alapkamat és különböző feltételekhez kötött kamatprémiumokból adódik össze. A kamatprémium mértéke 2-5,5% az ügyfél által adott csoportos beszedési megbízások számának és összegének, illetve a bankkártyás vásárlások számának és összegének függvényében, így 6 hónapos Forint Aktív Betét lekötés esetén például akár évi 7,00%-os kamat (EBKM:7,22%) is elérhető.

Az Erste Aktív Betét konstrukcióban minimum százezer, maximum 25 millió forint, illetve minimum 400, maximum 90 ezer euró lehet a lekötés összege.

Címkék: