Alapkamat feletti megtakarítási lehetőség a K&H Banknál

Pénzcentrum2010. január 25. 10:32

Mától évi 6,5 %-os betéti kamatot kínál a K&H Bank leendő és meglévő ügyfeleinek. A lekötött betéti ajánlat kéthavi, egy futamidőre, K&H biztos tartalék-, K&H trambulin megtakarítási-, vagy K&H tartós betét számláról történő lekötés esetén érvényes.

A bank szerint idén továbbra is fontos marad a lakosság körében biztonságra törekvés és a megtakarítás a rövidebb és hosszabb távú célok megvalósítására. Ezt szem előtt tartva ügyfeleik meglévő és új pénzére egyaránt évi 6,5 %-os betéti kamatot kínálnak.

Amennyiben a lekötés K&H tartós betéti számláról történik, a megtakarítás eredményei után fizetendő kamatadó megfelezhető, vagy a megtakarítás teljesen kamatadó-mentessé tehető. Tartós befektetési szerződés kötése esetén a személyi jövedelemadóról szóló törvény szerinti kedvezményes adózás vonatkozik a szerződéssel lekötött megtakarításokra. A törvény által előírt 20%-os adókulcs helyett csak 10%-os kamatadót kell fizetni a megtakarítások után, abban az esetben, ha a felhalmozási időszakot követő 3 évig, és egyáltalán nem kell kamatadót fizetni, ha a felhalmozási időszakot követő 5 évig marad a megtakarítás a számlán.

Ügyfelenként 50 ezer és 50 millió forint közötti összeg köthető le, amennyiben az ügyfél rendelkezik az alábbi, K&H lakossági számlákhoz kapcsolódó szolgáltatások valamelyikével:
- két csoportos beszedési megbízás,
- K&H Visa Classic bankkártya,
- legalább 5000 forintos havi rendszeres átutalási megbízás K&H lakossági számlákról (K&H biztos tartalék számlára, vagy rendszeres vételi megbízás nyíltvégű befektetetési alapra, illetve rendszeres díjas megtakarítási életbiztosításba).

A K&H lekötött betét mától február 26-ig az ország 242 pontján található K&H bankfiókban, valamint a TeleCenteren keresztül is köthető.

Címkék: