A világ legősibb bankjának fiókjaiért fut versenyt a CIB anyabankja

2009. október 15. 16:43

Tárgyalásokat folytat a Barclays az egyik legnagyobb olasz bankkal, a Banca Monte dei Paschi di Sienával (BMPS) 135 itáliai fiók megvásárlásról. Úgy fest, a Barclays kiemelt terjeszkedési terepének tekinti a mediterrán térséget, hisz megvásárolja a Citigroup portugáliai hitelkártya üzletágát is. A BMPS fiókjaira viszont a CIB anyabankja, az Intesa Sanpaolo is szemet vetett.

2009.09.25 13:33
Építgeti le magát Európában a Citigroup

Az Il Sole című olasz lap úgy tudja, a világ legősibb, máig fennálló bankjának tekinthető BMPS fiókjaiért az Intesa Sanpaolo mellett a Barclays is bejelentkezett, és fiókonként 3.67 millió fontot ígért a banknak, többet, mint pár hónappal ezelőtt, amikor 2.75 millió font szerepelt az ajánlatban. Nehéz dolga lesz a brit banknak, a BMPS ugyanis ragaszkodik a 4.5 millió fonthoz fiókonként.

A Dow Jones bennfentes forrásokból úgy értesült, a Barclays szilárdan bízik benne, hogy Olaszországban sikeres lehet, ugyanis nagyon fontos piacként tekint az országra.

A BMPS 2007-ben vásárolta meg versenytársát, az Antonvenetát, és versenyjogi követelmények miatt kellett úgy döntenie, hogy megválik 150 fiókjától. Ebből 15-öt már teljesített, amikor a Banco Popolarénak eladta őket a mostani ajánlatnál több, 4.49 millió fontnak megfelelő euróért.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?