Durva! Kar nélküli embertől kértek ujjlenyomatot a bankban

Pénzcentrum2009. szeptember 4. 16:58

Szokatlan eset történt az Egyesült Államokban, a floridai Tampa városának egyik bankfiókjában. Egy kar nélküli férfi tért be a helyi Bank of America kirendeltségbe, aki egy a feleségétől kapott csekket szeretett volna készpénzre váltani. A férfitól az ilyenkor szokásos eljárás keretében ujjlenyomat azonosítást kértek, de mivel ő csak művégtagokkal rendelkezik, a bank megtagadta a készpénz kifizetését.

"A pénztáros rám nézett és megállapította, hogy mivel művégtagjaim vannak, nem tudják elvégezni az ilyenkor kötelező ujjlenyomat azonosítást, ezért nem áll módjukban kifizetni a készpénzt." - mondta a sértett.

A Bank of America szabályzata szerint, aki nem rendelkezik számlával, az csak akkor válthat csekket készpénzre, ha keresztülmegy az ujjlenyomat azonosításon.

"Hívtam a felettesét, aki elmondta, hogy ujjlenyomat azonosítás nélkül csak akkor tudják a készpénzt kifizetni, ha magammal hozom a feleségem, vagy nyitok egy saját számlát magamnak. A feleségem nem volt a közelben, még egy számlára pedig semmi szükségünk" - folytatta a férfi.

A férfi két fényképes igazolvánnyal is alátámasztotta a személyazonosságát, a fiók dolgozói azonban tartották magukat a banki utasításhoz és megtagadták a kifizetést. A bank közleményben tudatta, hogy a munkatársai nem hibáztak, de felülvizsgálják a szabályozást az ilyen esetek elkerülése érdekében.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A férfi szerint a rokkantakra vonatkozó törvényi szabályozás egyértelműen meghatározza, hogy amennyiben egy sérült ember egy eljárás során akadályoztatva van, akkor fel kell ajánlani neki egy másik megoldást, ezt a bank viszont nem tette meg.

Címkék:
bank of america,