Nem csak üdítőt, aranyat is vehetsz automatából!

2009. június 17. 16:02

Az üdítőital automatákhoz hasonló, arany-automaták jelennek meg hamarosan Németország repterein és vasútállomásain - jelentette be kedden az ötletgazda alapkezelő társaság.

A TG-Gold-Super-Markt cég, felismerve a piaci rést, úgy döntött, hogy először Németországban, majd még idén Svájcban és Ausztriában is 500 darab, aranyat árusító automatát állít fel a forgalmasabb reptereken és vasútállomásokon.

Május 19-én, teszt jelleggel egy napra már kiállítottak egy arany ATM-et a frankfurti repülőtéren, aminek a cég szerint kedvező volt a fogadtatása. A tervek szerint eleinte csak egy grammos érméket, illetve tömböket lehet majd vásárolni, az aktuális spot árfolyamhoz képest mintegy 30 százalékos felárral.

A cég vezetője, Thomas Geissler bízik a vállalkozás sikerében, már csak azért is, mert 2009 első negyedévében a németek négyszer annyi aranyat vásároltak, mint az előző év hasonló időszakában.

Hasonló automaták már egy ideje az USA-ban is működnek, amikből a nemesfémen kívül egyéb luxuscikkeket, akár estélyi ruhákat is be lehet szerezni.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?