16 °C Budapest

Gyengült, de még erős a forint

2009. április 3. 08:30

A tegnapi váratlan forinterősödés után ma délelőtt is megőrizheti erejét a hazai valuta. A nyitás utáni percekben gyengülni kezdett a fitzetőeszköz az euróval szemben, de még így is jócskán a 300-as határ alatt van.

08:35
Jóból is megárt a sok: a forint 295-ig gyengült fél kilencig a bankközi piacon. Hasonló mozgást mutat a zloty és a cseh korona is.

08:12

Tegnap egy megalapozatlan pletyka az Európai Központi Bank segítségéről, a sikeres G20 tárgyalások, és a globális válság enyhülésébe vetett hit igen jót tett a forintnak, illetve a többi régiós valutának.

A tengerentúli piacokon kitartott az európai optimizmus, szép nyereségel zárt Amerika. Így tehát a kedvező hangulat ma is kitarthat, délután az Egyesült Államokban jelennek meg munkaerőpiaci adatok, amik aztán fordíthatnak, vagy épp erősíthetnek a jelenlegi bizakodó befektetői attitűdön.

A bankközi piacon a nyitás után 293 körül állt a forint az euróval szemben, ez gyakorlatilag a tegnapi záróárat jelenti. A forint csaknem két hónapja nem volt ilyen erős.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 28. kedd
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?