21 °C Budapest

Változásokért kiált az amerikai vállalati nyugdíjrendszer!

Pénzcentrum
2008. november 21. 14:00

Alig két évvel azután, hogy Bush amerikai elnök aláírta a nyugdíjrendszer megszilárdítását célzó törvényjavaslatot, a vállalatok újabb módosításokat szorgalmaznak. A nyugdíjalapok veszteségei az elmúlt egy évben dollár milliárdokban mérhető, ennek pótlása a vállalatok szerint csak közös erőfeszítéseken keresztül történhet meg.

A veszteségek óriási méretéből adódóan a vállalatok szerint a Kongresszus által megszavazott könnyítő intézkedések nélkül szinte lehetetlen feladat. A nyugdíjalapok feltöltése a jogalkotók szerint is enyhítő intézkedések bevezetése után hajtható végre.

A nyugdíjalapokat újra stabilizálni kell, ezen keresztül a milliók megtakarításai menthetőek meg. A kormány a nyugdíjak egy részét biztosította, de ez a keret korlátozott és biztos maradnak, akik veszteségeket szenvednek.

A vállalatok képtelenek a nyugdíjalapokat önerőből újra feltölteni, ehhez kormányzati segítség szükséges. A rendszer kockázatait mindkét oldal ismeri, a vállalatok szerint most a korábbi üzleti modell helyreállítása az elsődleges, ezután jöhet a veszteségek kezelése.

A vállalatoknak tőkére van szüksége, ha új alapokra szeretnék helyezni a vállalkozásukat, a nyugdíjtervek megvalósítása csak könnyítések árán érhető el. A hitelválság előtt a nyugdíjbiztosítás bevezetésével úgy vélték, hogy a rendszer alacsonyabb kockázatúvá vált, de a pénzpiac összeomlása a nyugdíjalapokat sem kímélte.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?