Változásokért kiált az amerikai vállalati nyugdíjrendszer!

Pénzcentrum
2008. november 21. 14:00

Alig két évvel azután, hogy Bush amerikai elnök aláírta a nyugdíjrendszer megszilárdítását célzó törvényjavaslatot, a vállalatok újabb módosításokat szorgalmaznak. A nyugdíjalapok veszteségei az elmúlt egy évben dollár milliárdokban mérhető, ennek pótlása a vállalatok szerint csak közös erőfeszítéseken keresztül történhet meg.

A veszteségek óriási méretéből adódóan a vállalatok szerint a Kongresszus által megszavazott könnyítő intézkedések nélkül szinte lehetetlen feladat. A nyugdíjalapok feltöltése a jogalkotók szerint is enyhítő intézkedések bevezetése után hajtható végre.

A nyugdíjalapokat újra stabilizálni kell, ezen keresztül a milliók megtakarításai menthetőek meg. A kormány a nyugdíjak egy részét biztosította, de ez a keret korlátozott és biztos maradnak, akik veszteségeket szenvednek.

A vállalatok képtelenek a nyugdíjalapokat önerőből újra feltölteni, ehhez kormányzati segítség szükséges. A rendszer kockázatait mindkét oldal ismeri, a vállalatok szerint most a korábbi üzleti modell helyreállítása az elsődleges, ezután jöhet a veszteségek kezelése.

A vállalatoknak tőkére van szüksége, ha új alapokra szeretnék helyezni a vállalkozásukat, a nyugdíjtervek megvalósítása csak könnyítések árán érhető el. A hitelválság előtt a nyugdíjbiztosítás bevezetésével úgy vélték, hogy a rendszer alacsonyabb kockázatúvá vált, de a pénzpiac összeomlása a nyugdíjalapokat sem kímélte.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 18. 19:12
Az előző felelős szerkesztő több mint három év után távozott a népszerű YouTube-csatorna stábjának é...
Bankmonitor  |  2024. április 18. 16:39
Az ingyenes készpénzfelvételi lehetőség kiterjesztésre kerül a postára is, ez a javaslat látott napv...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 18. 14:37
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
Holdblog  |  2024. április 18. 12:13
A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikvidi...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm