Túl a százezres határon az MKB Egészségpénztár!

Pénzcentrum
2008. augusztus 11. 10:57

A hazai önkéntes egészségpénztárak közül másodikként az MKB Egészségpénztár érte el a 100 ezer fős taglétszámot. A csaknem 2500 munkáltatói partnerrel rendelkező pénztárban kezelt vagyon megközelíti az 5,8 milliárd forintot, a tagok havonta átlagosan 60 ezer szolgáltatást vesznek igénybe.

Fontos mérföldkőhöz érkezett 2008. augusztus 8-án az idén tízéves MKB Egészségpénztár: a hazai önkéntes egészségpénztárak mezőnyében másodikként sikerült elérnie a 100 ezer fős taglétszámot.

Noha a pénztár - az egészségpénztárak között egyedüliként - 2004 óta három másikat is beolvasztott, a hozzá csatlakozó tagok döntő része új belépő volt: mára közel 2500 munkáltatói partner választotta az MKB Egészségpénztárt. Ennek révén 2008 végére már a 6 milliárd forintot közelíti az éves tagdíjfizetés, amelynek dinamikája ugrásszerű növekedést hozott a tagok megtakarításaiban is. A pénztár jelenleg közel 5,8 milliárd forintot kezel, a jelek szerint nem is rosszul: az elmúlt esztendőkben a nettó hozam - amely a tagok adómentes bevétele - rendre az infláció felett alakult, tavaly például 104 bázisponttal haladta meg a fogyasztói árindexet.

Az MKB Egészségpénztár tagjait ma már az ország egész területén 6400 szerződött szolgáltató látja el 7800 telephelyen. Ezeknek már több mint a felénél fogadják el a pénztár által kibocsátott egészségkártyát, amelyet a pénztártagok aktívan használnak is: ma már minden tíz vásárlásból hét kártyával zajlik - mondta Lehoczky László, az MKB Egészségpénztár igazgatótanácsának elnöke. A pénztár tagjai tavaly 347 ezer tranzakciót bonyolítottak egészségkártyával, hozzávetőlegesen 2,4 milliárd forint értékben.

Az igazgatótanács elnöke szerint a pénztártagok kiadásai is érzékelhetően változtak az elmúlt négy esztendőben: míg 2004-ben az éves befizetésnek mindössze a 20 százalékát költötték el, tavaly már 80 százalékot, és mindössze 20 százalék maradt jellemzően a számlákon, a későbbi kiadásokra. Mivel azonban az egészségügy finanszírozásában várhatóan mind inkább előtérbe kerül az öngondoskodás, Lehoczky László arra számít: az egészségpénztárakban is növekedni fog az előtakarékossági hajlandóság, a tartalékolási szándék.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20