15 °C Budapest

Van Gogh a Van Gogh alatt! Hihetetlen felfedezés!

Pénzcentrum
2008. július 31. 18:00

Európai tudósok fedezték fel, hogy Vincent Van Gogh 1887-ben festett egyik képe, a Fűfolt egy másik műremeket rejt. Röntgenes színképelemzéssel egy titokzatos hölgy portréjára bukkantak a szakértők.

Sok művészről gondolják, hogy az eredetileg elkészült festményre másik képet festett, és speciális technikával ezt fel lehet "tárni" anélkül, hogy a festmény sérülne. Ha ez megvalósul, akkor akár eddig soha nem látott értékes műveket ismerhet meg a világ, új utakat nyitva a művészet történetében és a művészek életének megismerésére.

Az újonnan kidolgozott és először alkalmazott technika meglepő eredményeket hozott, egy Van Gogh kép vizsgálata közben egy másik képre bukkantak alatta, egy eddig ismeretlen nőére.

A felfedezés azért is igazán megdöbbentő, mert a körvonalakon túl a portré részleteiben is látszik, megőrizve még a színeket is.

Nem véletlen volt a szakértők választása a festményt illetően, Van Goghról ugyanis úgy hiszik, hogy a képeinek harmada alatt lapulhat egy régebbi festmény is. Vagyis várhatóan a közeljövőben több képét is vizsgálatnak vetik majd alá, hogy bebizonyosodjon, tényleg ez a helyzet...

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Forrás: TG Daily

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?