3 °C Budapest

Újdonságok a Raiffeisen Befektetési Alapkezelőtől

Pénzcentrum
2008. július 8. 12:19

2008. július 11-től lép hatályba a Raiffeisen Filmtámogatási Alap új, a PSZÁF által jóváhagyott neve és a hozzá kapcsolódó befektetési politika. A Raiffeisen EMEA Részvény Alapok Alapjához kapcsolódó befektetési politika az EMEA régió, azaz Európa, a Közel-Kelet és Afrika feltörekvő részvénypiacait célozza meg.

Milyen befektetési piac válik elérhetővé a Raiffeisen EMEA Részvény Alapok Alapjával?

A visegrádi országok és Oroszország részvénypiaca mellett számos új, vonzó befektetési lehetőség kerül be a portfolióba. Nagy növekedési lehetőségek előtt állnak a dél-kelet-európai (a Balkán) országai, de a FÁK-országok is megkezdték felzárkózásukat Európához.

Egyedi befektetési sztorinak számít a Perzsa-öböl térsége, ahol az óriási olajvagyonnal rendelkező arab országok hoztak létre gazdasági társulást Gulf Cooperation Council néven.

Afrika talán az utolsó felfedezetlen földrész a tőkepiacok számára. Az elmúlt évtizedben "kitört a béke" a fekete kontinensen, a lezáruló polgárháborúk nyomán megindult a gazdasági fejlődés, óriási léptekkel fejlődik a tőkepiac, a hatalmas nyersanyagkincs pedig vonzza a működődőkét. Még Kína döntéshozóinak figyelmét is felkeltette a kihasználatlan lehetőség.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ezek a régiók még most kezdik meg felzárkózásukat a fejlett országokhoz, így hosszú távon hasonló befektetési sztorit jelenthetnek, mint a nagysikerű Raiffeisen Alapok Alapja - Konvergencia, amely Európa fejlődő országainak a részvény- és kötvénypiacán fektet be, kihasználva a régió Európai Unióhoz való felzárkózásából származó előnyöket.

Ennek a palettának a "kibővítését" célozza meg az EMEA Részvény Alapok Alapja tiszta részvénykitettség és több kockázatot felvállalásával.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 29. 21:48
Idén is átadták a Televíziós Újságírók Díját. Az elismeréseket nem sokkal cikkünk élesítése előtt, s...
Bankmonitor  |  2023. március 29. 14:25
Megtakarítási szakértőnk most bemutatja, milyen tényezők okozzák a pénzügyi döntéseink halogatását,...
Holdblog  |  2023. március 29. 13:05
Biztosítás. Évtizedekkel korábban, ha gyermeki énem meghallotta ezt a szót, bizony komoly fejtörést...
MNB Intézet  |  2023. március 28. 10:16
Az alacsony mobilitás konzerválja a társadalmi egyenlőtlenségeket. A jómódúaknak elvileg nem áll köz...
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 29. 20:57