238 milliárd idősekre: ennyit költ az EU!

Pénzcentrum
2008. június 24. 15:00

2020-ra az unió lakosságának 25 százaléka 65 év feletti lesz. Erre a demográfiai kihívásra válaszként a Miniszterek Tanácsa elfogadta azt a tervet, miszerint olyan rendszert fejlesztenek és alakítanak ki, amelyek könnyebbé teszi az idősek számára a független életet saját otthonukban.

A javaslat, amit még 2007 közepén nyújtották be a Bizottsághoz, az új European Joint Research Programhoz további 150 millió eurónyi (35,7 milliárd forint) tőkét biztosít, így összességében 600 millió euróra (142,8 milliárd forint) emelkedik a fejlesztésekre fordítható költségvetés.

Az új program keretein belül a vállalkozások képesek lesznek a jelenleginél sokkal korszerűbb digitális termékeket és szolgáltatásokat nyújtani, amik javítanak az idősebbek életkörülményein mind otthon, mind a munkahelyükön. Az otthoni biztonságot szolgáló berendezések, vagy az olyan jelző rendszerek, amelyek az életjeleket ellenőrzik, esetleg a gyenge hallást és a látást segítő eszközök mind azt a célt szolgálják, hogy az emberek életkörülményei javuljanak, de segítenek az alkalmazók családjának is.

A programhoz már első olvasatra csatlakozott 20 uniós tagország, Izrael Norvégia, és Svájc is. A szakértők szerint nincs ok arra, hogy valaki kimaradjon ebből, az új fejlesztések előnyei vitathatatlanok. A következő időszakban összesen 1000 millió eurót (238 milliárd forint) fog az idősek életszínvonalának javítására költeni az unió, 600 millió e program, másik 400-at pedig másik program keretein belül.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 31. 20:54
A női újságírók helyzetéről szóló sorozatunkban ezúttal Gasparik Lilla Katus Eszterrel, az Átlátszó...
Holdblog  |  2023. március 31. 11:59
HOLD After Hours. Összetett adásunkban lesznek ötéves hozamok, meg nem ötéves hozamok, nyafogó apuká...
Kiszámoló  |  2023. március 31. 11:05
Az Amazon oldalán vásárolni néha lutri, hiszen nem feltétlen tudod, hogy amit venni akarsz, az milye...
KonyhaKontrolling  |  2023. március 31. 07:55
Nemrég megkaptam az éves bónuszom, és azon gondolkoztam, hogy vajon megéri-e valami értelmes kamatoz...
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 1. szombat
Hugó
13. hét
Április 1.
Bolondok napja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?