Tengerparti esküvő: te mennyit szánnál rá?

Pénzcentrum
2008. május 26. 16:00

A nagy döntés előtt sokan százszor is átgondolják és a legapróbb részletekig megtervezik az esküvői ceremóniát. Mindenki azt szeretné, ha az övé lenne a valaha volt legszebb házasságkötés. De nem mindenki teszi azt, amit a szokások diktálnak, vannak párok, akik a szülővárosuktól több ezer kilométerre mondják ki a boldogító igent. Sokak által kedvelt célterületek azok a helyek, ahol korábban még nem jártak, de az sem ritka, hogy az egyszerűbb jogi feltételek miatt utaznak egy távoli egzotikus országba.


Egy szerencsés pár (Forrás: www.thebigday.com)
A tengerparti célpontok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, a párok a házasságkötés mellett kihasználják a helyszín által kínált egyéb szórakozási lehetőségeket is. Az utazásszervezők szerint a búvárkodás, a jet-ski, a sziklamászás és az ejtőernyőzés még izgalmasabbá teszi a nászutat. Az utazással egybekötött házasságkötés azoknak a pároknak is ajánlott, akik kerülni szeretnék a felesleges fényűzést és azt a pénzt inkább a saját szórakoztatásukra költenék el.

A homokos parton tartott ceremónia egy életen át felejthetetlen élmény lehet a pároknak, de sokan keresnek fel középkori ír kastélyokat és egyéb Hawaii- és a Karib-térségben lévő szigeteket is. Az esküvő üzletág egyik legrohamosabban fejlődő ágazata az utaztatás, a tengerentúlon már minden hatodik pár valamilyen egzotikus helyen mondja ki a boldogító igent.


Forrás: www.arbutusphotography.com
Ez még mindig csak egy szelet a tortából, de az előrejelzések alapján az évekkel egyre nagyobb az a szelet. Már a divattervezők is felismerték az ebben rejlő lehetőségeket és ennek megfelelően tovább bővítették esküvői ruha kínálatukat, lehetővé téve az internetes megrendeléseket is. Az esküvő szervező cégek által igénybe vehető szolgáltatásoknak csak a párok pénztárcája szabhat határt, a számos szolgáltatás mellett több tucat úti célt is kínálnak a házasodni vágyóknak.

A szervezők szerint az amerikai párok átlagosan 26 ezer dollárból (4,2 millió forintból) hozzák ki az esküvőt utazással és ellátással együtt. Ez nagyjából megfelel egy tradicionális házasságkötés költségének, bár itt csak körülbelül negyedannyi vendég vesz részt a ceremóniákon. A máshol tapasztalt bürokratikus ügymenet következtében egyre többen választanak olyan célpontokat, ahol elég néhány dokumentum a házasságkötéshez, ráadásul ők napbarnított bőrrel térhetnek haza az esküvő után.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 31. 20:54
A női újságírók helyzetéről szóló sorozatunkban ezúttal Gasparik Lilla Katus Eszterrel, az Átlátszó...
Holdblog  |  2023. március 31. 11:59
HOLD After Hours. Összetett adásunkban lesznek ötéves hozamok, meg nem ötéves hozamok, nyafogó apuká...
Kiszámoló  |  2023. március 31. 11:05
Az Amazon oldalán vásárolni néha lutri, hiszen nem feltétlen tudod, hogy amit venni akarsz, az milye...
KonyhaKontrolling  |  2023. március 31. 07:55
Nemrég megkaptam az éves bónuszom, és azon gondolkoztam, hogy vajon megéri-e valami értelmes kamatoz...
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 1. szombat
Hugó
13. hét
Április 1.
Bolondok napja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?