23 °C Budapest

Tengerparti esküvő: te mennyit szánnál rá?

Pénzcentrum
2008. május 26. 16:00

A nagy döntés előtt sokan százszor is átgondolják és a legapróbb részletekig megtervezik az esküvői ceremóniát. Mindenki azt szeretné, ha az övé lenne a valaha volt legszebb házasságkötés. De nem mindenki teszi azt, amit a szokások diktálnak, vannak párok, akik a szülővárosuktól több ezer kilométerre mondják ki a boldogító igent. Sokak által kedvelt célterületek azok a helyek, ahol korábban még nem jártak, de az sem ritka, hogy az egyszerűbb jogi feltételek miatt utaznak egy távoli egzotikus országba.


Egy szerencsés pár (Forrás: www.thebigday.com)
A tengerparti célpontok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, a párok a házasságkötés mellett kihasználják a helyszín által kínált egyéb szórakozási lehetőségeket is. Az utazásszervezők szerint a búvárkodás, a jet-ski, a sziklamászás és az ejtőernyőzés még izgalmasabbá teszi a nászutat. Az utazással egybekötött házasságkötés azoknak a pároknak is ajánlott, akik kerülni szeretnék a felesleges fényűzést és azt a pénzt inkább a saját szórakoztatásukra költenék el.

A homokos parton tartott ceremónia egy életen át felejthetetlen élmény lehet a pároknak, de sokan keresnek fel középkori ír kastélyokat és egyéb Hawaii- és a Karib-térségben lévő szigeteket is. Az esküvő üzletág egyik legrohamosabban fejlődő ágazata az utaztatás, a tengerentúlon már minden hatodik pár valamilyen egzotikus helyen mondja ki a boldogító igent.


Forrás: www.arbutusphotography.com
Ez még mindig csak egy szelet a tortából, de az előrejelzések alapján az évekkel egyre nagyobb az a szelet. Már a divattervezők is felismerték az ebben rejlő lehetőségeket és ennek megfelelően tovább bővítették esküvői ruha kínálatukat, lehetővé téve az internetes megrendeléseket is. Az esküvő szervező cégek által igénybe vehető szolgáltatásoknak csak a párok pénztárcája szabhat határt, a számos szolgáltatás mellett több tucat úti célt is kínálnak a házasodni vágyóknak.

A szervezők szerint az amerikai párok átlagosan 26 ezer dollárból (4,2 millió forintból) hozzák ki az esküvőt utazással és ellátással együtt. Ez nagyjából megfelel egy tradicionális házasságkötés költségének, bár itt csak körülbelül negyedannyi vendég vesz részt a ceremóniákon. A máshol tapasztalt bürokratikus ügymenet következtében egyre többen választanak olyan célpontokat, ahol elég néhány dokumentum a házasságkötéshez, ráadásul ők napbarnított bőrrel térhetnek haza az esküvő után.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 05:44