15 °C Budapest

A gyerekek jelenthetik a megoldást a szoros bankversenyben

Pénzcentrum
2007. augusztus 10. 10:00

A felnőtt lakossági bankpiac már eléggé telített, abszolút mérete már csak nehezen volna növelhető, ezért a cél a részesedési arányok módosítása. Így egyre több bank célozza meg a 14 éven aluli korosztályt kedvező kondíciókkal és kamatokkal - írja a Világgazdaság.

Ezzel a lépéssel a bankok nem titkolt célja egyébként az, hogy a szülőket is az adott hitelintézethez csábítsák. A CIB Bank vélekedése szerint a gyermekek szegmense kitörési pontot jelenthet, hiszen viszonylag kevesen vannak azok, akik kifejezetten őket szólítják meg. A bank szerint a 6-14 éves korcsoport még új területként jelentkezik a pénzügyi szolgáltatások terén.

A gyermekeknek még nincs semmilyen bankkapcsolata, ráadásul a célcsoport folyamatosan "újratermelődik". A K&H Banknál kiemelték, az elmúlt időszak során azok a bankok, akiknek korábban még nem volt fiataloknak szóló terméke, elindultak a 18 év alattiak felé.

Az Erste Bank szerint ezen a területen egyelőre nem tapasztalható éles verseny, miközben a gyermekeknek szánt számlakonstrukciók a szülőkre is hatással vannak. A bank úgy gondolja, hogy a szülők akkor is dönthetnek valamelyik bank ajánlata mellett, ha ők nem annál a hitelintézetnél rendelkeznek számlával.

Némiképp ellentétes az OTP Bank tapasztalata, ott ugyanis Junior számlacsomagot általában azok a szülők nyitnak gyermeküknek, akik már maguk is a banknál rendelkeznek folyószámlával.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az Erste Bank szerint a gyermekeknek szóló ajánlatok esetében igen fontos, hogy a számla költsége minimális legyen, a rajta lévő összeg jól kamatozzon, s bármikor hozzáférhető legyen.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 26. 12:38
A programmal kapcsolatban amiatt merülnek fel aggályok, hogy a kínai hatóságok és titkosszolgálatok...
Buxelliott  |  2023. március 26. 10:30
Gyakran olvasom a különböző topikokban, hogy a TA szerint ennyit ér a bankpapír, vagy a TA szerint m...
Holdblog  |  2023. március 26. 07:01
Baj van a bankokkal! Honnan tudod? Honnan tudnám?! De esik az árfolyamuk. De miért esik? Mert baj va...
Kasza Elliott-tal  |  2023. március 25. 20:39
A héten háromszor is jelentette az OTP, hogy saját részvényt vásárolt. Az árfolyam nagyot emelkedett...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04