15 °C Budapest

Hozamsuli az MKB Bankkal

Pénzcentrum
2007. augusztus 6. 12:52

A nyár vége az MKB Banknál is a befektetés-kezelés aktív időszaka. Új kezdeményezésével, az MKB Hozamsulival Bankunk a több elemre épülő befektetési portfólió kialakítását tűzte ki célul.

"Augusztus 6-tól innovatív lehetőségekkel lépünk meglévő és leendő ügyfeleink elé. Az általunk kínált befektetési konstrukciók ötvözik a lekötött betétek, a befektetési alapok és a kötvények előnyeit. Célunk az, hogy ügyfeleink olyan befektetési portfóliót építsenek, amely mind a várható hozam, mind a befektetési időtáv szempontjából ideális számukra. Ehhez nyújtunk segítséget" - mondta Ákos Tamás, az MKB Bank ügyvezető igazgatója.

Az ügyfelek az MKB Banknál többféle módon fektethetik be pénzüket. Kiemelt ajánlatunk keretében most kitűnő, évi 16%-os (EBKM: 16,22%) betéti kamat is elérhető. Ez esetben a befektetett összeget 2 hónapos futamidejű standard lakossági forint lekötött betétben, meghatározott MKB tőkevédett forint befektetési alapban és MKB III. Kötvényben vagy megjelölt nyíltvégű befektetési alapokban helyezzük el egyenlő arányban. A minimálisan befektetendő összeg 1 millió Ft.

A konzervatívabb ügyfeleknek szóló ajánlatunkban javasoljuk, hogy ügyfeleink tőkéjüket 50-50 százalékban tőkevédett befektetési alapban, illetve lekötött betétben helyezzék el. Konstrukciónk lényege, hogy ha ügyfelünk minimum 1 millió Ft összeget két egyenlő részre osztva, egyidőben helyez el 2 hónapos futamidejű standard lakossági forint lekötött betétben és MKB forint tőkevédett befektetési alapban, évi 11% (EBKM: 11,15%) betéti kamatot biztosítunk számára.

Aktuális tőkevédett forint befektetési alapunk az MKB Hozam Expressz 2. Tőkevédett Származtatott Alap. Zárt végű befektetési alap, melynek különlegessége, hogy futamideje maximum 3 év, de rövidebb 1, illetve 2 év is lehet, ha az alap teljesítményének alakulása a meghatározott megfigyelési időpontok bármelyikében ezt lehetővé teszi. Amennyiben a mögöttes 12 elemű részvénykosár teljesítménye az első év végén legalább 20%, akkor már az első év végén kifizetjük a tőkét és a 20%-os hozamot. Amennyiben a mögöttes részvénykosár teljesítménye a második év végén 30%, akkor a második év végén fizetjük ki a tőkét és a 30%-os hozamot (évi 14,02%). Egyébként, a 3-ik év végén, azaz a futamidő lejáratakor a tényleges hozamot fizetjük ki. Az alap évi 7,75%-os (EHM: 7,86%) diszkont árfolyam mellett jegyezhető. A befektetett tőke megóvását az alap befektetési politikája biztosítja, így az ügyfél a futamidő végén a befektetett tőkéjéhez mindenképpen hozzájut.

Devizában megtakarító ügyfeleinkre is gondoltunk, ezért az MKB Hozamsuliban kínált megtakarítási lehetőségeket euró alapon is életre hívtuk. A lekötött betéti részre évi 10% (EBKM: 10,14%) kamatot nyújtunk, amennyiben ügyfelünk minimum 4000 eurót három egyenlő részre osztva 2 hónapos futamidejű standard lakossági euró alapú lekötött betétben, megjelölt euró alapú tőkevédett befektetési alapban, illetve meghatározott BayernLB euró alapú befektetési alapokban helyezi el.

Konzervatívabb ügyfeleinknek, a befektetni kívánt összeg 50%-ának 2 hónapos futamidejű standard lakossági euró alapú lekötött betétben, másik 50%-ának euró alapú tőkevédett befektetési alapban történő elhelyezése esetén, a lekötött betéti részre évi 7%-os betéti kamatot (EBKM: 7,10%) biztosítunk.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az MKB Bank napokban indította el MKB Euro TOP 20 elnevezésű, zárt végű, tőkevédelmet biztosító, 2 éves futamidejű alapjának jegyzését. Az alap specialitását egy "teljesítményorientált" szemlélet jellemzi, 20 meghatározott részvény teljesítményéből részesedhetnek a befektetők a 2 éves futamidő végén. A 20 részvény közül a 10 legjobbrészvény teljesítménye a végső hozamkalkulációba fix 20%-kal kerül figyelembevételre (évesítetten 9,53%), még akkor is ha ezen részvények árfolyama a futamidő alatt csökkenne. A többi részvény teljesítményét a tényleges értéken veszik figyelembe. A befektetett tőke megóvását az alap befektetési politikája biztosítja, így az ügyfél a futamidő végén a befektetett tőkéjéhez mindenképpen hozzájut. Az MKB Euro TOP 20 alap évi 4%-os (EHM: 4,06%) diszkont árfolyam mellett jegyezhető.

Azon ügyfeleink részére kínáljuk kedvező konstrukcióinkat, akik aktívan szeretnék menedzselni pénzügyeiket, és tudatosan alakítják befektetéseiket. Az MKB Hozamsulija ebben kíván szerepet vállalni, megkönnyítve ügyfeleink döntését.

Az akció részletes feltételeit az MKB Bank fiókjaiban és a www.mkb.hu portálon elérhető kondíciós listák tartalmazzák. Bankunk személyes pénzügyi tanácsadói ügyfeleink rendelkezésére állnak a megalapozott befektetési döntések meghozatalában.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 26. 12:38
A programmal kapcsolatban amiatt merülnek fel aggályok, hogy a kínai hatóságok és titkosszolgálatok...
Buxelliott  |  2023. március 26. 10:30
Gyakran olvasom a különböző topikokban, hogy a TA szerint ennyit ér a bankpapír, vagy a TA szerint m...
Holdblog  |  2023. március 26. 07:01
Baj van a bankokkal! Honnan tudod? Honnan tudnám?! De esik az árfolyamuk. De miért esik? Mert baj va...
Kasza Elliott-tal  |  2023. március 25. 20:39
A héten háromszor is jelentette az OTP, hogy saját részvényt vásárolt. Az árfolyam nagyot emelkedett...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04