Itt a legbiztonságosabb kártyák listája! - Te melyiket választanád?

Pénzcentrum
2007. augusztus 3. 11:00

Egy legfrissebb tanulmány szerint a legbiztonságosabbnak tekinthető amerikai kártyakibocsátók között a legjobb helyezést a Bank of America érte el. A legnagyobb problémát még mindig az ügyfelek értesítésének hiánya jelenti.


A Javelin Strategy & Research felmérése szerint a visszaélések megelőzésében a Citibank jeleskedett leginkább, míg azok felderítésében az American Express szerezte meg az első helyett.

A legnagyobb kártyakibocsátók közel felénél az egyes tranzakciók jóváhagyásához szükséges a teljes TB-szám használata is, ez a tengerentúlon bevett módszer a személyek azonosítására. Egyelőre azonban a visszaélések elkerülésének egyik eszköze még nem elterjedt a kibocsátók körében.

Nagyon fontos lenne értesítést küldeni, ha fizetési késedelembe esik az ügyfél, új számlát nyit, külföldön használja kártyáját, kártyapótlást kért. Emellett kifejezetten sérülékennyé válhatnak a plasztikok a személyes információk eltulajdonítására, mivel mindössze 16 százalékuk küld értesítést arról, ha a tulajdonos lakhelyének címében változtatást visznek véghez.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16