Akiknek sikerült - jókor, jó helyre tették pénzüket

Pénzcentrum
2007. július 16. 16:00

Hogy mitől lettek olyan sikerek a befektetői világ nagyágyúi? Erre keresi a választ a BusinessWeek, a világ befektetői zsenit gyűjtötték össze, hogy iránymutatást adhassanak a kisebb befektetőknek is. Ami biztos, pénz és szerencse nélkül nem lehet a legjobbak közé kerülni.

A lista készítői fontosnak tartották kihangsúlyozni, hogy választásuk olyan befektetőkre esett, akik óriási hatással bírtak a pénzügyi világra. Sikerük pedig sokszor azon alapult, hogy a nagy tömeg előtt már jóval hamarabb észrevették a lehetőséget.

John Templeton például sokkal hamarabb felfedezte a nemzetközi befektetések hatalmát, mint bárki más. Ugyanígy Warren Buffet, aki alulértékelt vállalatok felvásárlásával foglalkozott. Sokan közülük tehát úgy kerültek a csúcsra, hogy nem követték a tömeget.

Ehhez természetesen szükség volt a megfelelő bátorságra is, hiszen gyakran teljesen szembenálltak döntésükkel a piaccal. Így például Ken Heebner is, aki ingatlanos részvényeket vásárolt, mikor azok egyáltalán nem voltak kelendőek, majd busás haszonnal adott túl rajtuk népszerűségük csúcsán.

Egy másik nagyon fontos stratégia a top-befektetők között, igaz, nem mindenkinél, a hosszú távon történő gondolkodás. Tisztában vannak azzal, hogy mely jövőbeli időpontban mit szeretnének elérni, s nem is zavarja meg őket egy-egy rossz hír.

Persze nem mindenki abból szerzett vagyont, hogy megvett és bizonyos ideig tartott egy befektetést. Így például Soros György, aki tökéletesen időzített valutaspekulációival szerzett vagyont.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Amit jóval nehezebb megválaszolni a nagy befektetői nevekkel kapcsolatosan, hogy vajon mennyire maradtak meg eredeti elképzeléseik mellett a legjobbak. Egyes vélekedések szerint a legfontosabbnak az számít, hogy ezek a befektetők az évek során koherens befektetési filozófiát követtek.

Ennek ellenére természetesen több olyan sikeres befektető is akad, aki váltott az évek folyamán, így például a hatvanas évekbeli Warren Buffett már másképp gondolkodik napjainkban, persze az alapvető vonalak még ma is ugyanazok. Icahn is a változó szabályozói környezethez és vállalati alapelvekhez igazította taktikáját az idők során.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 28. 22:12
Nyolcvanegy éves korában meghalt Haumann Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, a Magyar Művés...
Holdblog  |  2022. május 28. 07:01
Ilyen is régen volt. 2006-ban. A Merrill híres alapkezelői felmérése szerint most jött el az az idős...
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25