5 °C Budapest

Alapok alapjai a Pioneertől - sokat ígérő befektetési lehetőségek egy helyen

Pénzcentrum
2007. június 11. 09:40

A Pioneer Alapkezelő három új, nyílt végű befektetési alapjában, a Pioneer Relax, a Pioneer Balance és a Pioneer Profitmax Alapok Alapjaiban összegyűjtötte a legígéretesebb hazai és nemzetközi befektetési termékeket. Az alapok jegyzési időszaka június 8-án lezárult, de a nyíltvégű konstrukciónak köszönhetően mindhárom befektetési lehetőség az érdeklődők rendelkezésére áll a jövőben is.

A most induló három befektetési alap közös jellemzője, hogy "alapok alapja" konstrukcióban gyarapítja a befektetők megtakarításait. Az alapokba helyezett pénzt hazai és nemzetközi Pioneer befektetési alapokba fektetik, amelyek változatos kombinációjával tovább csökkenthetők a befektetések kockázatai. Egy Pioneer Alapok Alapja terméken keresztül a befektető pénze számos alapban kamatozhat. Az "alapok alapja" konstrukció másik nagy előnye, hogy jelentős költségektől mentesül a befektető, hiszen egyszeri vételi díj mellett juthat különböző alapok gyűjteményéhez, s így nem kell minden egyes megvásárolt alap után vételi díjat fizetnie. Mindhárom alap nyíltvégű, ezért bármikor elérhető az UniCredit bankfiókokban, rugalmasan visszaváltható, a befektető pedig naponta nyomon követheti, mennyit érnek megtakarításai.

A három befektetési alapot folyamatosan gondozzák a Pioneer Alapkezelő szakemberei, az aktív, rendszeres piacfigyelésnek köszönhetően így folyamatosan változtathatják az alapok összetételét a legjobb hozam elérése érdekében. Folyamatosan követik a piaci és részvénypiaci kilátásokat, a legjobb növekedési lehetőségeket ígérő piacok kiválasztására törekedve. A piacfigyelésnek köszönhetően az ügyfélnek nem kell befektetéseit aktívan kezelnie, az Alapkezelő tapasztalt portfólió-menedzserei gondoskodnak a legmegfelelőbb eszközök megtalálásáról és kombinálásáról. A nagy

hagyományokkal rendelkező, hazai és nemzetközi Pioneer szakértői háttér pedig garancia arra, hogy a befektetések a legjobb kezekben legyenek.


A három alap különböző kockázati szintű befektetést testesít meg. A Pioneer Relaxot azoknak a befektetőknek ajánlják, akik alacsony kockázat mellett az állampapírokénál magasabb hozamot szeretnének elérni. Ennek érdekében az alapba helyezett pénzt elsősorban kötvény alapokba fektetik, amelyek kiválasztásánál a középtávon legjobb teljesítményt ígérő piacok kapják a legnagyobb hangsúlyt.

A Pioneer Balance Alapok Alapja a fentinél magasabb kockázatú befektetés, melynek hozama hosszabb távon várhatóan már meghaladja a kötvények hozamát. Az alapban 50%-ban kötvények, második legnagyobb arányban a részvény típusú alapok vannak jelen. Olyan befektetőknek készült a konstrukció, akik ragaszkodnak a kötvénypiac biztonságához, de nem mondanak le a magasabb hozamlehetőségről sem.

Azoknak, akik magas kockázatot is hajlandóak vállalni, kimagasló hozam lehetőséget tartogat a nagyrészt részvényekbe fektető Pioneer Profitmax alap. A különböző részvény típusú alapokba történő befektetéseken keresztül olyan globális, diverzifikált részvénycsomaghoz juthat a befektető, amely a legdinamikusabb piacokat a fedi le.

Az alap Ázsia, az USA, Közép-Kelet-Európa, Magyarország és Nyugat-Európa részvénypiacaihoz biztosít hozzáférést. Az alapba fektetett tőke minimum 95%-ban részvény típusú befektetési alapokba kerül, a cél pedig a részvénypiac által nyújtott hozamok maximalizálása.
Az alapok alapjai az UniCredit Bank országos fiókhálózatában jegyezhetők. A Pioneer Alapkezelő befektetéseiről további információt a www.unicreditbank.hu és a www.pioneerinvestments.hu oldalon, vagy az UniCredit Telefonbank 06-40/50-40-50-es számán kaphatnak az érdeklődők.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. december 7. 06:03
A központi bankok idén újra ráéreztek az arany ízére: a jegybankok 2022 harmadik negyedévében globál...
MEDIA1  |  2022. december 6. 17:38
Az RTL több műsorában is szereplő Osváth Zsolt youtuber Zshowtime nevű csatornájának nyilatkozva egy...
Kasza Elliott-tal  |  2022. december 6. 14:36
A decemberi Top 10-es listám egyik cége. Az osztalékhozama még soha nem volt ilyen magas, 10% körül...
MNB Intézet  |  2022. december 6. 11:17
A japán jen közel 30 százalékos gyengülést mutatott az elmúlt egy év során, amivel az 1988-as részvé...
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?