Alapok alapjai a Pioneertől - sokat ígérő befektetési lehetőségek egy helyen

Pénzcentrum
2007. június 11. 09:40

A Pioneer Alapkezelő három új, nyílt végű befektetési alapjában, a Pioneer Relax, a Pioneer Balance és a Pioneer Profitmax Alapok Alapjaiban összegyűjtötte a legígéretesebb hazai és nemzetközi befektetési termékeket. Az alapok jegyzési időszaka június 8-án lezárult, de a nyíltvégű konstrukciónak köszönhetően mindhárom befektetési lehetőség az érdeklődők rendelkezésére áll a jövőben is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A most induló három befektetési alap közös jellemzője, hogy "alapok alapja" konstrukcióban gyarapítja a befektetők megtakarításait. Az alapokba helyezett pénzt hazai és nemzetközi Pioneer befektetési alapokba fektetik, amelyek változatos kombinációjával tovább csökkenthetők a befektetések kockázatai. Egy Pioneer Alapok Alapja terméken keresztül a befektető pénze számos alapban kamatozhat. Az "alapok alapja" konstrukció másik nagy előnye, hogy jelentős költségektől mentesül a befektető, hiszen egyszeri vételi díj mellett juthat különböző alapok gyűjteményéhez, s így nem kell minden egyes megvásárolt alap után vételi díjat fizetnie. Mindhárom alap nyíltvégű, ezért bármikor elérhető az UniCredit bankfiókokban, rugalmasan visszaváltható, a befektető pedig naponta nyomon követheti, mennyit érnek megtakarításai.

A három befektetési alapot folyamatosan gondozzák a Pioneer Alapkezelő szakemberei, az aktív, rendszeres piacfigyelésnek köszönhetően így folyamatosan változtathatják az alapok összetételét a legjobb hozam elérése érdekében. Folyamatosan követik a piaci és részvénypiaci kilátásokat, a legjobb növekedési lehetőségeket ígérő piacok kiválasztására törekedve. A piacfigyelésnek köszönhetően az ügyfélnek nem kell befektetéseit aktívan kezelnie, az Alapkezelő tapasztalt portfólió-menedzserei gondoskodnak a legmegfelelőbb eszközök megtalálásáról és kombinálásáról. A nagy

hagyományokkal rendelkező, hazai és nemzetközi Pioneer szakértői háttér pedig garancia arra, hogy a befektetések a legjobb kezekben legyenek.


A három alap különböző kockázati szintű befektetést testesít meg. A Pioneer Relaxot azoknak a befektetőknek ajánlják, akik alacsony kockázat mellett az állampapírokénál magasabb hozamot szeretnének elérni. Ennek érdekében az alapba helyezett pénzt elsősorban kötvény alapokba fektetik, amelyek kiválasztásánál a középtávon legjobb teljesítményt ígérő piacok kapják a legnagyobb hangsúlyt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Pioneer Balance Alapok Alapja a fentinél magasabb kockázatú befektetés, melynek hozama hosszabb távon várhatóan már meghaladja a kötvények hozamát. Az alapban 50%-ban kötvények, második legnagyobb arányban a részvény típusú alapok vannak jelen. Olyan befektetőknek készült a konstrukció, akik ragaszkodnak a kötvénypiac biztonságához, de nem mondanak le a magasabb hozamlehetőségről sem.

Azoknak, akik magas kockázatot is hajlandóak vállalni, kimagasló hozam lehetőséget tartogat a nagyrészt részvényekbe fektető Pioneer Profitmax alap. A különböző részvény típusú alapokba történő befektetéseken keresztül olyan globális, diverzifikált részvénycsomaghoz juthat a befektető, amely a legdinamikusabb piacokat a fedi le.

Az alap Ázsia, az USA, Közép-Kelet-Európa, Magyarország és Nyugat-Európa részvénypiacaihoz biztosít hozzáférést. Az alapba fektetett tőke minimum 95%-ban részvény típusú befektetési alapokba kerül, a cél pedig a részvénypiac által nyújtott hozamok maximalizálása.
Az alapok alapjai az UniCredit Bank országos fiókhálózatában jegyezhetők. A Pioneer Alapkezelő befektetéseiről további információt a www.unicreditbank.hu és a www.pioneerinvestments.hu oldalon, vagy az UniCredit Telefonbank 06-40/50-40-50-es számán kaphatnak az érdeklődők.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?