Nyolc új alap a Citibanknál

Pénzcentrum
2007. április 26. 16:22

A Citibank Zrt., a Citi tagja, ma bejelentette, hogy nyolc BlackRock Merrill Lynch Investment Managers alappal bővítette befektetési termék-portfólióját. Az új együttműködés által nyolcra emelkedett a Citibank vagyon- és alapkezelői partnereinek száma, így az ügyfelek már 35 különböző külföldi és 20 belföldi alap közül választhatnak.

"Elkötelezettek vagyunk az innovációk folytatása és a befektetési termékek további bővítése iránt. Ennek köszönhetően munkatársaink minden ügyfelünknek személyre szabott befektetési portfóliót tudnak kialakítani. A Citibank meglevő palettája az új részvényalapokkal együtt kiváló alap- és kiegészítő termékeket tesz elérhetővé" - mondta Batara Sianturi, a Citibank Zrt. lakossági üzletágának vezetője.

A tavalyi évben fúziós megegyezés született a Merrill Lynch vagyonkezelési üzletága és a BlackRock között. Az így létrejött új vállalat, a Blackrock Merrill Lynch Investment Managers több mint 1100 milliárd dolláros vagyont kezel., amivel a világ egyik legnagyobb globális vagyonkezelő és befektetési szolgáltató cége.

A nyolc új, közös alap a következő:

· Európa Alap / European Fund (EUR): az alap az összes nettó vagyonának minimum 70 százalékát európai székhelyű, vagy Európában működő cégek értékpapírjaiba fektet be.

· Fejlődő Európa Alap / Emerging Europe Fund (EUR): Az alap a fejlődő európai piacokon (beleértve a mediterrán térséget is) jegyzett, vagy ott működő cégek értékpapírjaiba fektet be.

· Egyesült Államok Rugalmas Alap / US Flexible Equity Fund (USD): az alap az Egyesült Államokban jegyzett, vagy elsősorban az Egyesült Államokban működő vállalatok értékpapírjaiba invesztál.

· Latin-Amerika Alap / Latin America Fund (USD): az alap a latin-amerikai régió fejlődő piacain, - Mexikóban, Közép-Amerikában és a Karib-térségben - jegyzett vagy elsősorban ott működő cégek értékpapírjaiba fektet be.

· Bányászati Alap / World Mining Fund (USD): az alap globálisan fektet be olyan bányászati és fémipari vállalatok értékpapírjaiba, melyek legfontosabb tevékenysége a fémek, illetve ipari ásványok (köztük vasérc és szén) kitermelése. Az alap továbbá aranyat, egyéb nemesfémet, illetve ásványokat kitermelő vállalatokba is invesztálhat.

· Arany Alap / World Gold Fund (USD): az alap globálisan fektet be olyan vállalatok értékpapírjaiba melyek fő tevékenysége az aranybányászat. Emellett az alap vásárolhat nemesfémeket, ásványokat, fémeket kitermelő vállalatok részvényeiből is.

· Új Energia Alap / New Energy Fund (USD): az alap az alternatív energetikai és energiatechnológiai szektorban működő vállalatok részvényeibe fektet. Az alap a megújuló energiával, az energiagenerálással, az energia raktározásával és az energetikai technológiák elérhetővé tételével foglalkozó cégek értékpapírjaira koncentrál.

· Energia Alap / World Energy Fund (USD): az alap az energiakutatással, -fejlesztéssel, -termeléssel és -disztribúcióval foglalkozó cégek részvényeibe fektet be. Az alap továbbá vásárolhat olyan cégek részvényeiből melyek fő tevékenysége az új energetikai technológiák fejlesztése és kihasználása.

A befektetések minimális összege 2000 euró vagy 2500 dollár. A Citibank Zrt. átlátható díjstruktúrával dolgozik. A közös alapok elérhetőek a Citibank Zrt. 23 hálózati fiókjában, illetve a CitiPhone Banking telefonos ügyfélszolgálati rendszeréről, a Befektetési Szolgáltatásokról szóló szerződés elfogadása után.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 3. 11:24
A Csináljuk a fesztivált! idén több mint 10 év szünetet követően először tavasszal jelentkezett új e...
Bankmonitor  |  2022. december 3. 10:37
A Magyar Nemzeti Bank értékelése szerint 2022. végére a lakáscélú jelzáloghitelek átlagos THM (telje...
Holdblog  |  2022. december 3. 06:55
Adventi ábrát mutatunk. Igazi angolszász-európai kontinentális törésvonal bontakozott ki a Statista...
MNB Intézet  |  2022. december 2. 10:10
Az ember közösségi lény. Barátaink, szeretteink boldogsága számunkra is boldogság forrása. De mitől...
Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 3. 19:16