Élénkülőben a befektetési alapok piaca

Pénzcentrum
2007. április 6. 10:30

A legutóbbi hónapok stagnálása után márciusban 1,6 százalékkal, 2,619 milliárd forintra emelkedett a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (BAMOSZ) tagjai által kezelt alapok összvagyona - derül ki a BAMOSZ tájékoztatójából.


Az elmúlt hónap során 12 új alap indult, kettő (egy beolvadással, egy a futamidő végén) pedig megszűnt, a hó végén a BAMOSZ tagok így összesen 253 alapot kezeltek. A befektetők összesen 32 milliárd forintot hoztak az alapoknak, melyek március havi hozama 8,6 milliárd forintot tett ki.

A 8 újonnan induló garantált alappal együtt a 81 nyilvános garantált alapba 14 milliárd forint új tőke áramlott be. Kedvelt befektetői célpontot jelentettek a pénzpiaci alapok is, ahová 15 milliárd forint friss tőke befektetése történt. Az ingatlanalapok újra vesztettek népszerűségükből, 11 milliárd forintos tőkekivonást könyvelhettek el.

A nyilvános nyíltvégű alapok hozama 4,7 milliárd forinttal járult hozzá az alapok vagyonához, a zártkörű értékpapíralapok 0,7 százalékos vagyonnövekedésének oroszlánrészét a hozamok tették ki. Az ingatlanalapok teljesítménye 3,6 milliárd forinttal növelte az alapok vagyonállományát.

A garantált alapok esetében a piaci teljesítmények 300 millió forinttal csökkentették az alapok vagyonát, a pénzpiaci alapok hozama 3,3 milliárd forintot tett ki.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?