9 °C Budapest

Hamis képek aukciója? - nem ámítás

Pénzcentrum
2007. január 22. 10:00

Alighogy elmúlt a nagy karácsonyi aukciós szezon, a legnagyobb magyar aukciósházak vezetői már az idei év menetrendjét tervezik - írja a Napi Gazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Virág Judit, a Mű-Terem Galéria vezetője címekre jár, szerinte ez a munka elengedhetetlen része. A Mű-Terem Galéria 2007-ben is három aukciót tervez, hiszen felelősen felkészülni csak ennyire lehet. További tervekről Virág Judit nem beszélt, csupán annyit árult el, hogy márciusban, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében nagyszabású kortárs kiállítást terveznek.

A Kieselbach Galéria sem szeretne változtatni az árverések száma. Kieselbach Tamás meggyőződése, hogy koncentrált, jó anyagot összehozni csak a megszokott ritmusban lehet. A rendszeres kiállítások és a könyvkiadás mellett terveznek újításokat, azonban erről többet ő sem kívánt elárulni. Annyit már lehet tudni, hogy a festmények mellett tavasszal fotóanyagot is kalapács alá visz.

A Nagyházi Galéria saját üzleteiben árverez, s a nyomdai előkészítő munkát is maguk végzik, így jelentős pénzt, és időt spórolnak meg. A tavaszi, őszi és téli nagy árverések mellett eddig is tartottak kamara- vagy kamara jellegű aukciókat, s ez idén sem lesz másképp.

Az idei év alighanem egyik legnagyobb érdekessége az első félév záró eseménye lesz, ahol 150 hamis képet árvereznek. A képeket azonban nem vihetik haza a sikeresen licitálók, csak a kereteket, ugyanis a hamis Scheibereket, Kádárokat, Vaszarykat, Rippl-Rónaikat meg kívánják semmisíteni. Katalógust is megjelentetnek a képekről, amelyekben külön felhívják a figyelmet a hamisítók stílusára, hogy azok könnyebben azonosíthatóak legyenek, ha máshol is felbukkannak. Bemutatásra kerülnek a szokásos trükkök is, így például a festmények hátoldalán lévő kamu kiállítási címkék.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 26. kedd
Dömötör
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?