257 közelében a forintárfolyam - több ok a gyengülésre

Pénzcentrum
2007. január 10. 13:41

Tovább gyengül a forint a bankközi devizapiacon. A gyengülés mögött elsősorban külső tényezők állnak, a feltörekvő piacokon általános korrekció mutatkozik. A forint euróárfolyama egy nap alatt kb. 1.6%-kal gyengült, ami ilyen rövid idő alatt jelentősnek nevezhető.

Folytatódik a korrekció a feltörekvő piacokon, a sorból a magyar eszközök sem kivételek. A részvénypiacon jelentős az eladói nyomás, a magyar deviza árfolyama szintén gyengül. A bankközi piacon az árfolyam megközelítette a 257 Ft-ot az euróval szemben. Tegnap még 253 körül is született kötés.

Az eladó nyomás felerősödése több okra vezethető vissza. Egyrészt a piacokon néhol túlértékeltség fedezhető fel, az olaj (az ár tegnap másfél éves mélypontra zuhant) és egyes áruféleségek árának csökkenése a fejlődő piacokat jellemzően kedvezőtlenül érinti. Ezen felül Ázsiában ismét negatívabb a hangulat a thai kormány tőkepiacokat korlátozó újabb intézkedései miatt. A régiót közelebbről tekintve meg kell még említeni a lengyel jegybankelnök-jelölttel kapcsolatos aggodalmakat is, hiszen Skrzypek nyilatkozatának több eleme lazuló monetáris politika irányába mutat.

A forint mellett a zloty tegnaphoz képest 1.3%-kal, a cseh korona 0.7%-kal, a szlovák korona 0.9%-kal gyengült egy nap alatt.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A kilátásokat tekintve az eladói hullám a következő egy-két napban várhatóan folytatódik, ugyanakkor jelentősebb fundamentális probléma híján indokolatlan lenne egy tartós, nagyobb mértékű gyengülés.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 21. 09:59
2009-ben a pénzügyi világégéskor találták ki a jegybankok (először a mindig bátrabb Fed), hogy a kam...
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
Kiszámoló  |  2022. május 20. 10:53
Van egy angol kifejezés, a hedonic treadmill, amit nagyon nehéz magyarra lefordítani. (Ha valakinek...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24