257 közelében a forintárfolyam - több ok a gyengülésre

Pénzcentrum
2007. január 10. 13:41

Tovább gyengül a forint a bankközi devizapiacon. A gyengülés mögött elsősorban külső tényezők állnak, a feltörekvő piacokon általános korrekció mutatkozik. A forint euróárfolyama egy nap alatt kb. 1.6%-kal gyengült, ami ilyen rövid idő alatt jelentősnek nevezhető.

Folytatódik a korrekció a feltörekvő piacokon, a sorból a magyar eszközök sem kivételek. A részvénypiacon jelentős az eladói nyomás, a magyar deviza árfolyama szintén gyengül. A bankközi piacon az árfolyam megközelítette a 257 Ft-ot az euróval szemben. Tegnap még 253 körül is született kötés.

Az eladó nyomás felerősödése több okra vezethető vissza. Egyrészt a piacokon néhol túlértékeltség fedezhető fel, az olaj (az ár tegnap másfél éves mélypontra zuhant) és egyes áruféleségek árának csökkenése a fejlődő piacokat jellemzően kedvezőtlenül érinti. Ezen felül Ázsiában ismét negatívabb a hangulat a thai kormány tőkepiacokat korlátozó újabb intézkedései miatt. A régiót közelebbről tekintve meg kell még említeni a lengyel jegybankelnök-jelölttel kapcsolatos aggodalmakat is, hiszen Skrzypek nyilatkozatának több eleme lazuló monetáris politika irányába mutat.

A forint mellett a zloty tegnaphoz képest 1.3%-kal, a cseh korona 0.7%-kal, a szlovák korona 0.9%-kal gyengült egy nap alatt.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A kilátásokat tekintve az eladói hullám a következő egy-két napban várhatóan folytatódik, ugyanakkor jelentősebb fundamentális probléma híján indokolatlan lenne egy tartós, nagyobb mértékű gyengülés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 19. szerda
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
EZT OLVASTAD MÁR?