2 °C Budapest

Nyitnak a bankok? - Egymás termékeit is forgalmaznák...

Pénzcentrum
2006. október 25. 08:45

A bankok nyugaton egyre több helyen engedik be mások termékeit saját értékesítési csatornáikba. A tengerentúlon és Nagy-Britanniában a befektetési alapok értékesítése 60-70%-ban független ügynökökön és ügynöki hálózatokon keresztül történik. Azok a szolgáltatók, akik nem fogadják el ezt a jelenséget, versenyhátrányba kerülnek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A bankok nyugaton egyre több helyen engedik be mások termékeit saját értékesítési csatornáikba. A tengerentúlon és Nagy-Britanniában a befektetési alapok értékesítése 60-70%-ban független ügynökökön és ügynöki hálózatokon keresztül történik. Azok a szolgáltatók, akik nem fogadják el ezt a jelenséget, versenyhátrányba kerülnek - írja a Világgazdaság.

Magyarországon az év első 9 hónapjában közel harmadával, 233-ra nőtt a befektetési alapok száma, míg a hazánkban forgalmazott külföldi alapokból már csaknem 150 van.

Akadnak ugyan olyan piaci szereplők (Concorde, Citibank, HVB Bank, Raiffeisen, CIB), melyek nem zárkóznak el az idegen termékek értékesítésétől, a bankok egy része azonban ragaszkodik saját, illetve anyabanki termékeihez.

A privát banki ügyfelek esetében természetesen némileg más a helyzet, ebben a szegmensben könnyebben nyílnak meg az értékesítési csatornák.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 27. 19:18