16 °C Budapest

BAMOSZ: egyetértünk a BÉT elnökével, hosszú távú megtakarítások kellenek

Pénzcentrum
2006. június 7. 15:33

A Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége támogatásáról biztosítja és egyetért Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Értéktőzsde elnöke mai napon nyilvánosságra hozott felhívásával a tekintetben, hogy a hosszú távú megtakarítások kezelésének kedvezményes jellege fennmaradjon illetve megteremtődjön. A lakossági megtakarítási struktúrán belül közismerten igen jelentős

A Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége támogatásáról biztosítja és egyetért Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Értéktőzsde elnöke mai napon nyilvánosságra hozott felhívásával a tekintetben, hogy a hosszú távú megtakarítások kezelésének kedvezményes jellege fennmaradjon illetve megteremtődjön.

A lakossági megtakarítási struktúrán belül közismerten igen jelentős az alacsony megtérülésű, hosszú távú megtakarításokra alkalmatlan eszközök aránya. A lakosság megtakarításainak még mindig hozzávetőlegesen fele készpénz- és bankbetét jellegű instrumentum.

Az előttünk álló évek, évtizedek a növekvő mértékű öngondoskodásról kell, hogy szóljanak - áll a közleményben. Az állami rendszerek - bármennyire bátor parametrikus átalakításokra is szánjuk el magunkat - önmagukban kevesek maradnak a következő évtizedekben rohamosan romló demográfiai és a Magyarországot jellemző alacsony foglalkoztatási mutatók mellett arra, hogy ne kellene egyre erősebben a saját megtakarításokra is támaszkodni.

A jelenlegi makrogazdasági helyzetben célszerű oly módon egyensúlyozni, hogy míg erősen szükség van az adófizető bázis kiszélesítésére, igyekezzünk az eddigi évekhez hasonlóan tovább támogatni a hosszú távú megtakarítások erősödését.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ezért a BAMOSZ alapelvként tekinti, hogy míg egyetért a bér- illetve tőkejellegű jövedelmek adózásának közelítésével, és így az árfolyamnyereség- és kamatadó valós kulcsainak megjelenésével (ahogy ezt a BÉT, BAMOSZ és más szakmai szervezetek tavaly is kifejezték), továbbra is alapvető fontosságúnak tartjuk a hosszú távú megtakarítások kedvezményes kezelésének fenntartását, illetve megteremtését - véli az elnökség.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. június 2. 19:24
Az állami médiavállalat dühös hangú közleményben erősítette meg a Media1.hu csütörtöki, tegnapi cikk...
Összkép  |  2023. június 2. 18:33
A 10-es években folytatódott a korábbi évtized népességfogyása, az elmúlt 20 évben összességében 594...
Bankmonitor  |  2023. június 2. 17:46
Jobban figyelsz a vagyontárgyaid biztonságára mint a saját testi épséged megőrzésére? Miért? Amit ed...
Holdblog  |  2023. június 2. 14:13
HOLD After Hours. Évadzáró kihelyezett adásunkban négy sort küldtünk a pályára, akik a nekik leginká...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 3. szombat
Klotild
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?