2 °C Budapest

BAMOSZ: egyetértünk a BÉT elnökével, hosszú távú megtakarítások kellenek

Pénzcentrum
2006. június 7. 15:33

A Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége támogatásáról biztosítja és egyetért Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Értéktőzsde elnöke mai napon nyilvánosságra hozott felhívásával a tekintetben, hogy a hosszú távú megtakarítások kezelésének kedvezményes jellege fennmaradjon illetve megteremtődjön. A lakossági megtakarítási struktúrán belül közismerten igen jelentős

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége támogatásáról biztosítja és egyetért Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Értéktőzsde elnöke mai napon nyilvánosságra hozott felhívásával a tekintetben, hogy a hosszú távú megtakarítások kezelésének kedvezményes jellege fennmaradjon illetve megteremtődjön.

A lakossági megtakarítási struktúrán belül közismerten igen jelentős az alacsony megtérülésű, hosszú távú megtakarításokra alkalmatlan eszközök aránya. A lakosság megtakarításainak még mindig hozzávetőlegesen fele készpénz- és bankbetét jellegű instrumentum.

Az előttünk álló évek, évtizedek a növekvő mértékű öngondoskodásról kell, hogy szóljanak - áll a közleményben. Az állami rendszerek - bármennyire bátor parametrikus átalakításokra is szánjuk el magunkat - önmagukban kevesek maradnak a következő évtizedekben rohamosan romló demográfiai és a Magyarországot jellemző alacsony foglalkoztatási mutatók mellett arra, hogy ne kellene egyre erősebben a saját megtakarításokra is támaszkodni.

A jelenlegi makrogazdasági helyzetben célszerű oly módon egyensúlyozni, hogy míg erősen szükség van az adófizető bázis kiszélesítésére, igyekezzünk az eddigi évekhez hasonlóan tovább támogatni a hosszú távú megtakarítások erősödését.

Ezért a BAMOSZ alapelvként tekinti, hogy míg egyetért a bér- illetve tőkejellegű jövedelmek adózásának közelítésével, és így az árfolyamnyereség- és kamatadó valós kulcsainak megjelenésével (ahogy ezt a BÉT, BAMOSZ és más szakmai szervezetek tavaly is kifejezték), továbbra is alapvető fontosságúnak tartjuk a hosszú távú megtakarítások kedvezményes kezelésének fenntartását, illetve megteremtését - véli az elnökség.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 27. 19:18