5 °C Budapest

Egy újabb lehetőség a piacon

Pénzcentrum
2006. május 3. 15:00

A mai nappal A Volksbank is belépett azon pénzintézetek népes táborába amelyek különböző megtakarítási programokat kínálnak ügyfeleiknek. Azonban ez a tény még önmagában kevés lenne ahhoz, hogy tömegek lepjék el a bank fiókjait. Kellett tehát valami pluszt nyújtani, lássuk sikerült-e...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A bank, már meglévő stratégiájához hűen, Életút megtakarítási programjával a középrétegeket célozzák meg. A program újdonsága, hogy egyéni életpályák helyett a családi életciklusokhoz kapcsolódó finanszírozási és megtakarítási igényekhez igazodik.

Balázs László, a Volksbank Zrt. elnök-vezérigazgatójának, elmondása szerint az Ügyfél és a Bank pénzügyi kapcsolatában fontos, hogy ne csak egy-egy termék értékesítéséről legyen szó, hanem komplett pénzügyi megoldásokat tudjanak kínálni és megfelelő szakembergárda segítségével, pénzügyi tervek készítésében is az ügyfelek rendelkezésére álljanak. Az alapvető cél az az, hogy az élet során fellépő események pénzügyi háttere, a gyakran igen nagy megterhelést jelentő életút szakasz változásokra való felkészülés, valamint a bevételek és kiadások összehangolása is zökkenőmentesen alakuljon.

Ezek elvek mentén jött létre az életút program, amelynek megalkotása során bevonták a szegedi egyetem kutatóit is, akik a családi életpályák változását és alakulását vizsgálják. Ebben a komplex rendszerben a lakossági ügyfelek és családtagjaik, életútjuk során, mindig az egyes életszakaszokhoz igazodó csomagokat vehetik igénybe. A program banki és biztosítási termékeket egyaránt tartalmaz. A program első szakasza tegnap indult , ennek során bevezetésre kerülnek az egyes szakaszokhoz kapcsolódó, kedvezményeket is tartalmazó ajánlati csomagok és ezzel párhuzamosan egy nyereményjáték is a kezdetét veszi.

A programba egy írásban tett nyilatkozattal léphetnek be az ügyfelek. A belépés alapvető feltétele, hogy az ajánlati csomagból legalább négy terméket kell igénybe venni (több termék esetén további kedvezmények várhatók), és lehetőség van arra is, hogy a családtagok a szabadon választható termékek bizonyos köreiből támogassák egymást.

Múlt és jövő

A tavaly elért 222,26 milliárd forintos mérlegfőösszegét 30 százalékkal szeretné növelni a magyarországi Volksbank Zrt. Balázs László elnök vezérigazgató szerint a pénzintézet adózás előtti eredménye hasonló mértékben növekedhet az idén, ami 1,6 milliárd forintos profitot jelenthet. A fiókhálózatot is 7 taggal kibővítik az idén és így elérik a tervezett 50 egységből álló értékesítési hálózatot. A bővítések hátterében jelentős tőkeemelés áll.

A pénzintézet mai tájékoztatóján ünnepélyesen átadták az első, 25 millió forintos hitelkeretű Széchenyi kártyát.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?