Megszólalt az egyik leggazdagabb magyar: válság ide vagy oda, az emberek napi háromszor enni akarnak

Pénzcentrum2022. november 29. 13:00

Megjelent a Pénzcentrum Első Yard című podcast sorozatának új epizódja, mely Harsányi Zsoltról, az egyik leggazdagabb magyarról, a hazai agrárium egyik fontos figurájának karrierútjjáról szól.

Már meghallgatható az Első Yard, a Pénzcentrum üzleti karrierutakkal foglalkozó podcast sorozatának legújabb része, mely az 1966-ban született Harsányi Zsoltról, az egyik legvagyonosabb magyarról, az Axiál Kft. alapító-társtulajdonosáról szól.

Harsányi. más érdekeltségei mellett, gyakorlatilag a rendszerváltás óta foglalkozik mezőgazdasági gépek kereskedelmével, így pályáján keresztül jól bemutatható a magyar agrárium elmúlt 30 éves története is.

Ebben a műsorban tehát szó volt

  • a TSZ-rendszer széteséséről,
  • a több szempontból zavaros 90-es évekről,
  • az EU-s csatlakozás hozta lehetőségekről és kihívásokról,

de természetesen beszéltünk más témák mellett

  • a 2010-es évek technológiai robbanásáról,
  • a klímaváltozás agráriumra gyakorolt hatásáról,
  • az energiaársokkról,

és persze arról is: egyáltalán hogyan került Harsányi Zsolt az agrárium közelébe, családi vállalkozásként folytatódhat-e az Axiál története, és hogyan éli meg azt ő személyesen, hogy vállalkozásai a legvagyonosabb magyarok közé repítették.

A podcast már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe illesztett lejátszóban is:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Mi az az Első Yard?

Az Első Yard a Pénzcentrum podcast sorozata, olyan magyarokról szól, akik maradandót alkottak az üzleti életben. Minden részben egy vállalkozó, befektető vagy vállalati szakember karrierjét dolgozzuk fel. Az első évad első része Gerő Viktorról, a Vatera korábbi vezetőjéről szólt, a második rész a BiotechUSA-tulaj Lévai-testvérek, Bálint és Balázs sztoriját dolgozta fel, a harmadik részben Balogh Levente beszélt az életéről és a Szentkirályi történetéről, a negyedik részben Horváth Miklós, a Hungarocamion korábbi tulajdonosa volt a vendégünk, a ötödik részben Lantos Csaba befektető, a hatodikban részben Földvári Gábor vállalkozó, a hetedikben pedig Pados Gábor műkereskedő élet- és karrierútját dolgoztuk fel.

2022 őszén elindult a második évad, melynek első része Oszkó Péter kockázati befektető, ex-pénzügyminiszter karrierjét dolgozta fel, a második rész pedig Futó Péterről, a Futureal csoport alapító-társtulajdonosáról szólt.

Kövesd az Első Yardot a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten vagy bármely nagyobb podcast felületen, hogy ne maradj le az új epizódokról!

Címlapkép forrása: Kaiser Ákos / Pénzcentrum

Címkék:
élelmiszer, magyarország, európai unió, magyar termék, klímaváltozás, mezőgazdaság, agrárium, élelmiszergyártás, agrár, podcast, agrárágazat, energiaválság, első yard, árstop, elsőyardpodcast,