34 évesen ért a csúcsra a magyar ex-miniszter: elárulta, minek köszönheti a mesébe illő sikert

Pénzcentrum2022. október 3. 19:00

Mindössze 34 évesen nevezték ki Oszkó Pétert a Deloitte hazai vezetőjének. A későbbi pénzügyminiszter, jelenleg kockázati tőkebfektetéssel foglalkozó szakember most a Pénzcentrum Első Yard című podcastjének friss epizódjában beszélt egyebek mellett arról, hogy minek köszönheti gyors karrierjét.

Mai szemmel hihetetlenül fiatalon, mindössze 34 évesen vált 2007-ben a hazai Deloitte tanácsadócég vezetőjévé Oszkó Péter későbbi pénzügyminiszter, aki jelenleg kockázati tőkebefektetéssel foglalkozik.

Az ilyen típusú eredményeknek mind van egy nagyon jelentős olyan eleme, ahol egyszerűen jó helyre tette a tétet az ember, jót választott

– fogalmazott Oszkó a Pénzcentrum Első Yard című podcast sorozatának szombaton megjelent epizódjában. Hozzátette: ilyen esetekben az intuíciónak nagy szerepe van, mert azok a körülmények, melyek egy ilyen gyors karrierhez vezetnek, teljességükben előre nem felmérhetőek.

Saját pályájának gyors felfutásában elmondása szerint szerepe volt a következőknek:

  • Megfelelő családi háttér nélkül nem klasszikus jogi pályát választott, hanem adótanácsadónak állt, melyet az évfolyamtársai nagy része nem választott volna.
  • Mindemellett azt a pályválasztásnál nem tudta, hogy ez a szakma ilyen gyors előmeneteli lehetőséget fog adni számára (karrierjének kezdete után mindössze 7 évvel már partner volt a Deloitte-nál).
  • Volt egy intuitív döntése, mely szerint nem ugyanazt akarta csinálni, mint a többiek, keresett valamit, ami neki testhezállóbb, érdeklődésének és személyiségének jobban megfelelőt.
  • Emellett persze igyekezett a munkáját is jól végezni, ami a kezei közé került, azt úgy adta ki onnan, hogy azzal mindenki elégedett legyen.

Nem szeretném kisebbíteni annak a jelentőségét, hogy hoztam egy intuitív döntést [...] és az egy nagyon kedvező, szerencsés döntésnek bizonyult

– fogalmazott.

A műsor, melyben egyebek mellett szó volt

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • Oszkó Péter korai közéleti aktivizmusáról,
  • arról, hogy milyen dinamikáknak köszönhetően lett kormánytag 2009-ben,
  • továbbá arról is, hogy a közszolgálattal töltött év után miért a kockázati tőkebfektetés területén folytatta, 

már meghallgatható a nagyobb podcast platfromokon, köztük a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, valamint itt, a cikkbe illesztett lejátszóban is:

Mi az az Első Yard?

Az Első Yard a Pénzcentrum podcast sorozata. Olyan magyarokról szól, akik maradandót alkottak az üzleti életben. Minden részben egy vállalkozó, befektető vagy vállalati szakember karrierjét dolgozza fel.

Kövesd az Első Yardot a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten vagy bármely nagyobb podcast felületen, hogy ne maradj le az új epizódokról!

Címlapkép forrása: Pénzcentrum / Gombkötő Emma

Címkék:
oszkó péter, deloitte, kockázati tőke, podcast, első yard, elsőyardpodcast,