Így spórolt meg 3 milliót az X-faktor sztárja

Pénzcentrum2013. június 22. 13:01

Többszörösen is jól járt Tóth Gabi, az X-faktor újdonsült mentora azzal, hogy tavasszal elszerződött az X-Faktorhoz. Az előző három szériából kiszivárgott információk szerint megközelítően 10 millió forintot kap majd, ráadásul még a szerződés aláírása előtt megvált a menedzserétől, így nem kell vele osztoznia a gázsin.

Információk szerint - a korábbi szériákhoz hasonlóan - 10 millió forintot kapnak az X-faktor mentorai, köztük Tóth Gabi is. A sztárénekesnő a szerződés megkötése előtt jó érzékkel megvált a menedzserétől. Ezzel nagyjából 2-3 millió forintot megspórolt magának, mivel nem kell mással osztoznia a gázsiján - írja a Blikk.

Amikor egy sztár aláír egy szerződést egy nagy produkcióhoz, az nemcsak számára jövedelmező, hanem a vele foglalkozó menedzsmentnek is. A legtöbb esetben a gázsiból minimum húsz-harminc százalék üti a menedzser markát.

A Blikk információi szerint Tóth Gabi néhány évvel ezelőtt már megégette magát egy hasonló helyzetben. Az énekesnő szerepelt a Celeb vagyok, ments ki innen című műsorban. A több hétig tartó megpróbáltatásért hárommillió forintot kapott - volna. Csakhogy akkoriban, az akkori menedzserével, aki nem azonos a legutóbbival, igen előnytelen megállapodást kötött, amelynek értelmében végül mindössze nyolcszázezer forintot utaltak a bankszámlájára.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint idén január-áprilisi időszakban - a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél - a teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete 226 700 forint volt. A vállalkozásoknál dolgozók átlagosan 237 900, míg a közszférában - a nem közfoglalkoztatás keretében - foglalkoztatottak 213 100 forintot kerestek. A közfoglalkoztatottak bruttó átlagbére 78 300, a nonprofit szektorban dolgozóké pedig 205 700 forint volt.

A bruttó átlagkeresetek a pénzügyi, biztosítási tevékenység gazdasági ágban voltak a legmagasabbak (491 500 forint), ezt az információ és kommunikáció (440 100 forint), valamint az energiaipar (villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás) követte (382 700 forint). A legkevesebbet a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás (145 500 forint), a humán-egészségügyi, szociális ellátás (157 900 forint), illetve a mezőgazdaság, erdő-gazdálkodás, halászat (162 800 forint) ágakban dolgozók kerestek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Nemzetgazdasági szinten az átlagos - családi kedvezmény nélkül számított nettó kereset 148 500 (ezen belül a fizikai foglalkozásúaké 103 300, a szellemi foglalkozásúaké 195 200) forint volt.

 

Címkék:
karrier, celeb, x-faktor,