160 százalékos kamatot ígért a hírhedt Tribuszerné

MTI2013. január 21. 12:06

Újabb pere kezdődik ma Tribuszer Zoltánnénak: az 1990-es években hírhedtté vált országos pilótajáték szervezőjének csalás vádja miatt kell megjelennie a Komlói Járásbíróságon.

Az ügyészség szerint a nő 2008 és 2010 között tizenegy embertől vett át 500 ezer és 3,5 millió forint közötti összegeket azzal az ígérettel, hogy a pénz után évi 80-160 százalékos hozamot fizet. A "befektetéseket" azonban nem, vagy csak részben fizette vissza, így több tízmillió forinttal maradt adós ügyfeleinek.

Tribuszer Zoltánnét ezzel összefüggésben már elítélték. Tavaly ősszel nem jogerősen hat hónap, két év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést kapott, mert a hatóságot félrevezetve valótlanul állította, hogy 40 millió forintot raboltak el tőle, ezért nem tudta több hitelezőjét időben kifizetni.

A nő az 1990-es években vált országosan ismertté, amikor pilótajátékot szervezett, ezzel milliárdos károkat okozott "befektetőinek".

Tribuszer Zoltánnét akkor különösen nagy kárt okozó csalásokért, jogosulatlan pénzintézeti tevékenységért és magánokirat-hamisításért kilenc év börtönbüntetéssel sújtották.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék:
pilótajáték, magánokirat hamisítás,