Új névvel bővült a celebnyugdíjasok listája: ő is csak 50 500 forintot kap

Pénzcentrum2011. február 9. 05:20

Földes László Mint arról már korábban is beszámoltunk, egyre több magyar híresség gazdagítja a kisnyugdíjasok táborát. Akad köztük olyan, aki már több mint fél évszázada nem engedi el a mikrofont, és akad olyan is, aki kényszerű sokad virágzását éli. Sokan arról panaszkodnak, hogy évtizedes munkásságuk után alig 30-50 ezer forint a havi ellátásuk, ezúttal Földes László "Hobo" árulta el, hogy mekkora nyugdíjat folyósítanak neki.

Az énekes 66. születésnapján, zenekarának megalakulása után 33 évvel február 11-12-én búcsúkoncertre készül a Hobo Blues Banddel - derül ki az énekes Heti Válasznak adott interjújából. Földes László a hetvenhez közeledve sem igazán teheti meg, hogy hátradőlve éljen a jogdíjakból.

"Január 1-jétől 48 700 forintról 50 500 forintra emelték a nyugdíjamat - ebből nem lehet megélni, és a lemezeladásokból sem. A 30 éves HBB-koncert előtt felhívtak a Hungarotontól, hogy az 1984-es Vadászat című albumért a színpadon szeretnék átadni az aranylemezt. Kérdezem, mennyit adtak el belőle, mondják, 106 ezer példányt. Elnézést, mondom, de mi már a megjelenés évében megkaptuk az aranylemezt a 106 ezer példányért - azóta nem adtak el egyetlen lemezt, kazettát vagy CD-t sem?"


"Hatvanéves zenészek kezdtek turnézni, mert a jogdíj szinte megszűnt, és nem tudják fenntartani az életszínvonalat. Játszottam hajléktalanoknak, árváknak és a köztársasági elnöknek, énekeltem bluest, verset, rock and rollt, felléptem Erdélyben és börtönben is.

Francios Villon balladája (Faludy György fordítása) a Hobo Blues Bank előadásában(Forrás: youtube.com)

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az élő zene nem romlott el. A szocializmusban nem kaptunk pénzt a lemezekért, olyan rossz szerződéseink voltak, ma meg már hiába is lennének jobbak: a piac tönkrement" - tette hozzá a művész.

Tegnap jött a hír: Hét magánnyugdíjpénztár a létszámminimum alatt + táblázat

Tájékoztató az egyes művészeti tevékenységet folytatók öregségi nyugdíjra jogosultságáról

Címkék: