Síron túli milliárdok - itt a könnyfakasztó lista!

Pénzcentrum2010. november 1. 07:02

Michael Jackson a legjobban kereső halott híresség. Idei bevételei elérték a 275 millió dollárt (55 milliárd forintot) - tette közzé a Forbes amerikai magazin. A lap listája szerint a tavaly elhunyt énekesnek az elmúlt egy évben több bevétele volt, mint a felsorolásban szereplő többi 12 elhunyt hírességnek együttvéve.

A pop királya egy évvel ezelőtt 90 millió dollárral (18 milliárd forinttal) még csak a harmadik helyet foglalta el a rangsorban. A kiugró eredményt a sztár zenéi, videói, valamint a vele kapcsolatos emléktárgyak iránt mutatkozó óriási érdeklődéssel magyarázzák.

A második helyen Elvis Presley áll évi 60 milliós (12 milliárd forintos) jövedelemmel, a harmadik pedig  J.R.R. Tolkien, A Gyűrűk Ura-trilógia szerzője lett 50 millió dollárral (10 milliárd forinttal).

Negyedik a listán Snoopy megalkotója, Charles Schulz 33 millióval (6,6 milliárd forinttal). John Lennon, egykori Beatles tag az ötödik 17 millió dolláros (3,4 milliárd forintos) bevételével.

A tavalyi listán még a néhai divatcézár, Yves Saint Laurent állt az élen 350 millió dollárral, ami ingatlanjai eladásából folyt be. Az egykori divatguru idén már nem is került be a TOP10-be sem, ahogy Michael Crichton író és Andy Warhol képzőművész sem.

Először láthatjuk viszont az elitklubban - 8 millió dollárral (1,6 milliárd forinttal) - a néhai George Steinbrennert (9. helyezett), a Yankees volt baseball-játékosát és a svéd Stieg Larssont, a Millennium-trilógia szerzőjét, aki hatodikként iratkozott fel a listára 15 millió dollárral (3 milliárd forinttal).

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A rangsor további hírességei: Dr. Seuss (Theodor Geisel) gyermekkönyvíró, Albert Einstein tudós, Richard Rodgers dalszerző, Jimi Hendrix zenész, Steve McQueen színész és Aaron Spelling televíziós producer.

 

Címkék: