Így juthat hamarabb a pénzéhez egy nyugdíjas

Pénzcentrum2010. július 20. 04:44

Rendőrök vitték el azt a fenyegetőző nyugdíjast Mágocson, aki fel akarta gyújtani a helyi postahivatalt, mivel állítása szerint túl későn kapja a nyugdíját. Az indulatos állampolgár vélhetően nem volt teljesen tisztában a lehetőségeivel, ezért döntött a bosszú mellett. Nem árt tudni, hogy aki nyit egy lakossági folyószámlát és arra kéri az ellátását, az napokkal előbb juthat a pénzéhez, mint aki a postásra vár!

A férfi először csak fenyegetőzött a postahivatal dolgozóival, majd megjelent egy flakon benzinnel, gyufával, és egy furkósbottal. Szerencsétlenség csak azért nem történt, mert az egyik postás észrevette, hogy a nyugdíjas nem tréfál, úgyhogy rávetette magát, kicsavarta a kezéből a dolgokat, majd kihívta a rendőröket. A nyugdíjas ellen közveszélyokozás miatt indult eljárás az illetékes rendőrkapitányságon.

Hogyan juthat hamarabb a pénzéhez egy nyugdíjas?

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság közzétette a nyugdíjak folyósításáról szóló tájékoztatóját. A korábbi tervekkel ellentétben - melyek szerint a hónap 15. napjára tolták volna ki az ellátások folyósítását - maradt a korábbi utalási rend, vagyis a nyugdíjakat legkésőbb 12-éig jóváírják a jogosultak bankszámláján. A tavalyi gyakorlathoz hasonlóan decemberben már a hónap harmadik napján megérkezhet a pénz.

Rokkantnyugdíjas magyar celeb: leszázalékolva dönti a rekordokat Kattints!

Ha a nyugdíjat postai úton kézbesítik, akkor a nyugdíjas az úgynevezett postai kifizetési naptárban - amelyet a Magyar Posta Zrt. juttat el a tárgyévet megelőzően az érintettnek - meghatározott napon jut hozzá az ellátásához (viszi ki a postás). Hazánkban a 3 millió nyugdíjas 56%-a még mindig a postást várja, a jogosultak 44%-a kéri átutalással az ellátása folyósítását.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ha a nyugdíjas pénzintézetnél vezetett számlára kérte az ellátást, akkor:

A nyugellátás kifizetése havonta a tárgyhónapra történik, legkorábban attól a naptól kezdve, amelytől azt határozattal megállapították a jogosultság megszűnésének (megszüntetésének) napjáig, de legfeljebb a jogosult elhalálozásának a napját magában foglaló naptári hónap utolsó napjáig.

Címkék: